.

În cadrul ANGA Cable 2002 (KOLN, Germania), Sectorul de Comunicații în Bandă Largă al companiei Motorola a anunțat pe 23 aprilie că și-a completat familia de produse DVi prin introducerea a 3 noi terminale set-top digitale compatibile DVB. Motorola a proiectat set-top-urile DVi1000, DVi3000 și DVi3500 pentru a îndeplini nevoile specifice de business ale piețelor europene, asigurând operatorilor TV mijloace pentru mărirea penetrației digitale la un cost eficient prin folosirea propriilor rețele și tehnologii. Set-top-urile DVi1000, DVi3000 și DVI3500 au fost lansate pentru a ajuta operatorii europeni în bandă largă să-și mărească acoperirea digitală.

Noul set-top Motorola DVi1000 este o platformă de cablu digital de transmisie evoluată care poate fi implementată la același preț ca și set-top-urile de cablu analog, dar permite transmiterea mai multor programe odată cu beneficiile specifice cablului digital pentru abonați. Pe lângă faptul că primesc transmisie pe cablu digital de calitate, abonații care au set-top DVi1000 beneficiază de canal lărgit, interfață superioară și telco-return pentru impuls PPV (Pay-per-view).
Motorola DVi3000 compatibil DVB este platforma centrală de cablu digital interactiv care asigură o capacitate mărită a canalului, canale virtuale și posibilități de hiper-linking. În plus, set-top-ul interactiv DVi3000 suportă căi de comunicare reversibile în timp real, asigurând o cale de acces către serviciile interactive cum ar fi video la cerere (VOD), Internet prin TV thin-client și ghiduri TV electronice. Alte caracteristici de rețea includ tuner pe frecvența 54-860 Mhz și acces condițional compatibil DVB, inclusiv acces condițional MediaCipher și interfață Smart Card pentru acces condițional al părților terțe.

Set-top-ul Motorola DVi3500 este un decodor digital ieftin compatibil DVB interactiv cu modem EuroDOCSIS încorporat. DVi3500 poate fi implementat la același preț ca și set-top-urile de cablu analog evoluate, dar transmite mai multe canale de program și beneficii pentru abonați. Motorola DVi3500 satisface nevoile operatorilor europeni care implementează modemuri EuroDOCSIS. Operatorii care implementează DVi3500 își pot suplimenta infrastructura existentă de rețea pentru a oferi abonaților lor servicii digitale interactive de Web, cum ar fi acces la Internet, jocuri PC în grup routing și telefonie IP.

'Aceste produse sunt rezultatul direct al feedback-ului primit de la clienții noștri europeni care solicită tehnologie digitală mai accesibilă și set-top-box-uri create special pe modelele lor de business și pe nevoile clienților lor', spune Carl McGrath, vice-președinte și director general al Digital Consumer Gateways Business Motorola. 'Cu ajutorul set-top-box-ului DVi1000, operatorii europeni pot înlocui set-top-urile analogice din rețelele lor cu receptoare digitale, în timp ce DVi3000 și DVi3500 permit operatorilor să dezvolte cele mai recente servicii avansate interactive fără cheltuieli suplimentare.'

În plus față de recent lansatele DVi1000, DVi3000 și DVi3500, familia Motorola DVi include DVi4000 și DVi5000. Aceste set-top-uri avansate interactive scot în evidență arhitectura Motorola TripleTuner, imaginile avansate 3D și modemul de cablu Euro DOCSIS printre alte caracteristici avansate.
Sectorul Motorola Broadband Communications asigură sisteme end-to-end pentru furnizarea soluțiilor digitale interactive de top video, voce și date de mare viteză către operatorii în bandă largă. Experiența Motorola Broadband în proiectare și producție axate pe cerințele consumatorilor contribuie la poziționarea companiei ca prim furnizor de modemuri de cablu și set-top-uri.

Motorola, Inc.este lider global în asigurarea soluțiilor integrate de comunicații și a soluțiilor electronice integrate. Vânzările au fost de 30 miliarde USD în 2001.