.

Siemens a lansat în această toamnă noul pocket PC Siemens SX56 de ultimă generație comercializat prin intermediul companiei AT&T Wireless. Modelul combină funcțiile unui telefon mobil, ale unui PDA, și ale unui pocket PC, toate aceste facilități fiind incluse într-un singur produs. Caracteristicile mobile ale Siemens SX56 sunt date de frecvența de bandă 900/ 1900 MHz GSM (TM), ceea ce asigură transfer de date la o viteză foarte mare. Noul model prezintă, din punct de vedere al conectării, o mobilitate la nivel internațional și totodată o sincronizare rapidă cu soft-ul instalat pe computerele utilizatorilor de Windows (R). Pocket-ul PC SX56 este destinat atât clasei de business, cât și home user-ilor.
Pentru a atinge viteze foarte mari de transfer de date, SX56 este echipat cu tehnologie GPRS. Pentru utilizatorii clasei de business, interfața telefonului se integrează rapid cu computerul personal, asigurând o sincronizare automată a principalelor caracteristici din Outlook - calendar, e-mail, contacte și note. Ecranul de dimensiuni mari permite vizualizarea a 4.096 de culori și recunoaște cu ușurință scrisul de mână. De asemenea, oferă servicii de mesagerie text, înregistrare audio și a mesajelor telefonice. Pentru divertisment, SX56 este prevăzut cu player stereo MP3 și cu o interfață infraroșu ce facilitează comunicarea dispozitivului cu computerul personal sau cu laptopul, iar slotul de memorie extinsă permite înmagazinarea unui volum mai mare de muzică. Opțional, se pot utiliza o mini tastatură pe port USB, căști și microfon.

Date tehnice
SX56 Pocket PC Phone are o autonomie de 150 de ore în stand by, 3,5 ore de conversație și 15 ore de utilizare a PDA-ului - datorită bateriei încorporate de Litiu-Ion reîncărcabile. În plus:
- Procesor Intel(R) StrongARM 206 MHz cu 32 MB RAM și 32 MB ROM
- Rate de transfer de până la 40 Kbps
- Frecvența de lucru 900/1900 MHz GSM/GPRS
- Ecran de dimensiuni mari ce vizualizează 4.096 de culori, prevăzut cu touch screen
- Versiunea pocket pentru Microsoft Office
- Aplicații Microsoft de sincronizare cu PC
- Mesagerie text pentru orice adresă de email
- Înregistrări de conversații scurte
- Servicii de telefonie și de mesagerie rapidă
- Microfon încorporat și player stereo MP3
- Port SD/MMC pentru extindere de memorie
- Interfață cu infraroșu
- Funcție de vibrație
'Modelul SX56 lărgește portofoliul nostru de produse și le oferă utilizatorilor o experiență cu totul nouă datorată pachetului all-in-one personalizat. Este vorba despre un PDA foarte puternic adresat mediului de afaceri, dar și utilizatorilor individuali, pentru uz personal', a declarat Bernt Klein, Senior Vice President și General Manager la Departamentul de Telefoane Mobile, regiunea NAFTA, din cadrul Siemens Information and Communication LLC.