.

Divizia de Sisteme de Securitate Bosch își continuă evoluția în domeniul sistemelor de conferință, prin lansarea unui nou sistem de conferință - DCN Multimedia. Acest sistem inovator de conferință utilizează arhitectura de rețea OMNEO, arhitectură structurată pe tehnologia IP și dezvoltată de Bosch, și unitățile de conferință cu touch-screen, având la bază o versiune a sistemului de operare AndroidTM. Sistemul de operare permite o utilizare ușoară, fiind familiar tuturor utilizatorilor de smart-phone-uri care au sistemul Android ca mod de operare. Sistemul de conferință DCN Multimedia este special creat pentru a facilita comunicarea din cadrul conferințelor, oferind o calitate ridicată a sunetului, dar integrându-se și foarte bine în orice locație datorită design-ului elegant, microfonului discret și ergonomiei lui.

Comunicarea în cadrul prezentărilor este ușurată datorită sistemului DCN Multimedia, care permite integrarea conținutului audio, video și a materialelor interactive necesare unei ședințe (de exemplu, recuperarea documentelor, distribuția de prezentări în sistem), oferind și acces la internet într-un sistem unic, fără a mai fi nevoie de conectarea la echipamente suplimentare. În timp ce vorbesc, participanții pot distribui informațiile importante pentru a susține prezentarea sau discuția, iar ascultătorii pot vizualiza pe ecran numele vorbitorului. În plus, oamenii pot naviga printre informațiile despre subiectul discutat și pot consulta lista de subiecte abordate în ședință.

DCN Multimedia este primul sistem de conferință structurat pe tehnologia IP, construit pe arhitectura de rețea OMNEO. Dezvoltat de Bosch, OMNEO lucrează în rețelele Ethernet complet standardizate pentru a garanta flexibilitatea acestora. Dispozitivele pot fi conectate cu orice cablu standard de rețea (CAT5e) și cu switch-uri Power over Ethernet (PoE).

Sistemul video

DCN Multimedia este compatibil cu camerele video IP standard sau HD, conforme standardului ONVIF, permițând controlul automat al camerei către vorbitorul din cadrul conferinței. De un mare succes se bucură camera Conference Dome HD de la Bosch, care se integrează perfect în sistemul de conferință.

Sistemul DCN Multimedia a fost proiectat ca o soluție de conferință auto-explicativă, care este ușor de instalat. Întreținerea este ușoară și rentabilă, datorită funcției de auto-diagnosticare a sistemului și posibilității de actualizare rapidă a software-ului pentru toate dispozitivele, indiferent unde sunt acestea amplasate, direct din consola centrală care coordonează tot sistemul.

DCN Multimedia este un sistem inovator de conferință, care oferă "confort tuturor": beneficiarilor, participanților, instalatorilor și tehnicienilor.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. În anul fiscal 2012, aproape 306.000 de angajați au generat vânzări de 52,5 miliarde de euro. Începând cu anul 2013, grupul Bosch a fost structurat pe patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum, energie și echipamente pentru construcții. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproape 360 de filiale și companii regionale din peste 50 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de țări. Această rețea internațională de dezvoltare, producție și vânzare reprezintă fundația creșterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2012 peste 4,8 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare și a înregistrat aproape 4.800 de patente pe plan internațional. Prin toate produsele și serviciile sale, Bosch sporește calitatea vieții, oferind soluții care sunt atât inovatoare, cât și utile. În acest fel, compania oferă la nivel mondial „Tehnică pentru o viață".

Compania a fost înființată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică". Structura specială a proprietății Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permițând companiei să planifice și să facă investiții semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procente din acțiunile Robert Bosch GmbH sunt deținute de fundația caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deținute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcțiile de conducere antreprenorială a grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acțiuni sunt deținute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.