.

Românii au ocazia să vadă revoluționarul sistem 3D Full HD Panasonic expus în primele 5 magazine din Capitală: Magazinul Panasonic din Unirea Shopping Center, Media Galaxy Feeria, Media Galaxy Mall Vitan, Showroom Emag si HDzone. Prezentată oficial în urmă cu o lună de zile, prima plasmă NeoPDP 3D Full HD poate fi văzută și de către publicul larg începând cu acest weekend. Pasionații de tehnologie au ocazia de a viziona și testa cel mai performant sistem Home Cinema 3D Full HD al momentului.

"N-a trecut multă vreme de cand 3D-ul părea tehnologia unui viitor îndepărtat. Surprinzător însă, a devenit rapid distracția favorită din cinematografe iar acum intră deja în casele tuturor. Suntem încântați de incheierea acestui parteneriat și de posibilitatea de a da șansa publicului larg din Romania de a vedea și testa acum produsele noastre 3D, chiar din magazine", precizează Alexandru Mina, Advertising & Communication Coordinator Panasonic România.

În perioada 23 mai – 6 iunie, în aceleași magazine în care sistemul este expus, Panasonic va transmite în exclusivitate turneul de tenis Roland Garros în format 3D Full HD. Bazate pe tehnologia 3D Full HD, noile televizoare și blu ray playere 3D Full HD Panasonic oferă consumatorilor cel mai bogat spectacol vizual din toate timpurile. Performanțele celor două produse Panasonic au fost deja testate și apreciate - astfel, prima recunoaștere internațională pentru modelul VT20 a venit chiar la CES 2010 unde a și fost prezentată pentru prima dată și unde a câștigat titlul de cel mai bun produs al expoziției: „Best of CES 2010".

Inovația Panasonic: tehnologia 3D Full HD

Sistemul Panasonic 3D Full HD este format dintr-o plasmă NeoPDP VIERA VT20 cu diagonala de 50 inch (127 cm), două perechi de ochelari Panasonic 3D Active Shutter Lens Eyewear și un player Panasonic Blu-ray 3D. Prețul acestora de comercializare va fi de 9.999 RON pentru televizorul TX-P50VT20 si de 2.599 RON pentru Blu Ray playerul DMP-DMP-BDT300. Pretul unei perechi suplimentare de ochelari va fi de 150 Euro.

Deoarece experiența cinematografică și diagonala sunt în directă legatură, la mijlocul anului, gama de televizoare 3D Full HD va fi completată de modelul cu diagonala de 65 inch (165 cm) la un preț ce va fi anunțat ulterior.

Pentru reproducerea imaginilor 3D, noile ecrane Panasonic utilizează metoda redării secvențiale de cadre Full HD x 2, imaginile fiind alternate cadru cu cadru, atât pentru ochiul stâng cât și pentru cel drept, la rezoluție Full HD. Utilizând aceeași metodă pe care o folosesc studiourile de la Hollywood pentru productia filmelor 3D, noile ecrane cu plasmă 3D Full HD pot reproduce cu acuratețe maximă imaginile create până acum numai pentru cinematografe.

Cele mai apreciate publicații de specialitate au avut deja ocazia să efectueze teste comparative între modelul Panasonic și competiție. Toate testele au concluzionat în unanimitate că televizorul cu plasmă Panasonic Viera NeoPDP VT20 este cel mai bun și că asigură o imagine 3D perfectă! O echipă de specialiști de la ConsumerReports.org, una dintre cele mai cunoscute publicații online din Statele Unite si dedicate comparațiilor între produsele de consum, au desemnat noile plasme Panasonic Full HD 3D din seria VT-20 ca fiind cele mai bune televizoare în redarea conținutul 3D.

Panasonic s-a detașat de modelele concurente grație câtorva elemente esențiale pentru vizionarea în trei dimensiuni: profunzimea negrului, lipsa așa-numitului efect crosstalk (imagini „fantomă" sau dublaj), lipsa efectului de „ceață" la iluminarea din spate și redarea de contururi extrem de clare la toate imaginile 3D, chiar și când ochelarii speciali sunt înclinați, așa cum s-ar întâmpla dacă privitorul ar sta așezat comod pe canapea pentru a viziona filmul preferat. VT20 a câștigat absolut toate premiile și testele realizate până în prezent. Iată și câteva exemple de site-uri de specialitate care s-au declarat încântate de calitățile plasme: gizmodo.com, techradar.com, engadget.com, bloomberg.com, techwatch.co.uk , dar și multe altele.