.

Câștigătorul primei ediții a GBI a fost SIVECO Romania, liderul caselor românești de software și un important jucător regional și internațional în eBusiness, Document Management, Business Intelligence, eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms. Compania realizează proiectele informatice complexe, de mare anvergură în România, țări UE, țări din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și spațiul CIS.Premiile au fost acordate în cadrul Galei GBI, un eveniment "carbon free" desfășurat în Parcul Herăstrău. "În afară de acțiunile intreprinse la nivel de companie, care includ activități specifice privind protejarea mediului prin gestionarea deșeurilor și raționalizarea consumurilor resurse naturale sau încurajarea folosirii mijloacelor de transport alternative, SIVECO Romania dezvoltă soluții informatice care ajută organizațiile să-și reducă și eficientizeze utilizarea resurselor. Astfel soluția de management al documentelor SIVADOC reduce cu 30% consumul de hârtie, cu 45% timpul alocat gestionării documentelor și cu 15% costul acestora", precizează Irina Piti, Key Public Account Manager, SIVECO Romania.

Prima ediție a GBI a înregistrat circa 180 de companii participante, iar clasamentul final a fost realizat de o echipă de analiști de mediu independenți.

Evaluarea s-a realizat în baza unui chestionar standardizat, structurat pe șapte domenii: dezvoltarea sustenabilă, impactul asupra mediului, utilizarea resurselor în cadrul companiei, starea cladirilor companiilor, managementul deșeurilor, transportul și achizițiile verzi. În cadrul Galei GBI au fost acordate 7 premii I pentru cele șapte categorii de evaluare, marele premiu GBI, precum și premii de excelență pentru cele mai importante investiții și proiecte de mediu.

În urma evaluării, juriul competiției a considerat că SIVECO Romania probează respectarea tuturor aspectelor legate de protecția mediului, excelând în domeniul transporturilor și achizițiilor verzi, categorii GBI la care a ieșit, de asemenea, pe prima poziție.

Evenimentul Green Business Index este un prim pas către recunoașterea publică a eforturilor depuse de companiile românești în domeniul protejării mediului și a resurselor naturale și care investesc în soluții și tehnologii curate.

„Compania noastră consideră că responsabilitatea față de aspectele sociale și de mediu este un obiectiv la fel de important ca și performanța de afaceri. Din acest punct de vedere, inițiativa Green Business Index este extrem de salutară, un imbold în plus pentru alinierea la standardele unei societăți care își asumă cu seriozitate inclusiv responsabilitățile față de mediu", precizează Anca Crahmaliuc, Marketing&Communication Manager, SIVECO Romania.