.

Actuala Casă NATO din București a fost locul inspirat ales de SIVECO România pentru a expune mass media planul de dezvoltare 'žcincinal' pentru intervalul 2006 -2010. Pentru prima dată în România asistăm la expunerea unei strategii de companie atât de coerente și clare, pentru un interval de timp atât de mare. Vizitarea Casei NATO ne-a furnizat nouă, ziariștilor, ocazia să ne întoarcem puțin în istorie și să ne aducem aminte de unde am plecat și pe ce drum ne mai aflăm în acest moment, înainte de intrarea în UE.

O creștere de 12,5 ori mai mare decât cea a economiei
În esență, scopul întâlnirii a fost relevarea rezultatelor financiare ale companiei pe 2005. SIVECO România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 37,6 milioane USD, ce se înscrie în ritmul anual de creștere al companiei (50%), în condițiile în care ritmul mediu de creștere economică în România a fost de doar 4,5%. Previziunile pentru 2006 sunt la fel de optimiste pentru SIVECO România, oficialii companiei estimând o creștere a cifrei de afaceri cu 20% față de 2005. 'Rezultatele de anul trecut demonstrează că strategiile pe care le-am conceput și aplicat funcționează și lucrul cel mai important, că soluțiile noastre sunt în continuare apreciate și căutate', a declarat Irina Socol, directorul general SIVECO România. 'žIntenționăm să ne concentrăm asupra verticalelor de piață cu potențial mare de dezvoltare, astfel încât tehnologiile și produsele noastre să ajungă la cât mai mulți utilizatori și să pătrundă pe cât mai multe piețe specializate', a mai adăugat aceasta.
Anul 2005 a marcat și consolidarea poziției SIVECO România de lider național pe piața soluțiilor informatice pentru afaceri EAS (Enterprise Application Suites), compania deținând o cotă de 18,7% din acest segment de piață.
Studiile recente au plasat SIVECO România în avangarda dezvoltatorilor și integratorilor de sisteme informatice, în condițiile în care competiția este formată din multinaționale renumite.
De asemenea, SIVECO România a ocupat în 2005 o poziție importantă în industria locală a serviciilor IT - cu o cotă de 9,2%, clasându-se, totodată, pe primul loc în rândul dezvoltatorilor de aplicații după specificul și cerințele clienților - cu o cotă de piață de 28,4% și pe primul loc la categoria Consultanță și Customizări - cu o cotă de piață de 22,7%. Palmaresul anului 2005 a mai inclus și extinderea portofoliului de clienți cu nume de referință din sectorul industrial și comercial, cât și din administrația publică sau mediul academic. Astfel, SIVECO România a contribuit la informatizarea unor mari unități industriale: AEROSTAR Bacău, MEVA Arad, PETROM, Astra Bus Arad, General Turbo, Romanceram Roman, Uztel Ploiești, colaborând cu companii private importante ca Orange România, Raiffeisen Bank, Citibank, Dobrogea Biscuit, Ursus Breweries, Carpatair, Metacom Group, Anticoroziv, Congaz Constanța etc.
Tot 2005 a coincis și cu extinderea proiectelor majore aflate în derulare cu
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), PETROM și MedC și cu finalizarea celei de-a III-a etape a proiectului SEI și demararea celei de-a IV-a.
Totalizând, dacă în prezent produsele SIVECO România sunt utilizate de către 450 de beneficiari interni și 1800 de clienți din alte 35 de țări ale lumii, pentru anul în curs compania își propune atragerea altor 120 de nume noi în portofoliul său de clienți.

Educația și cercetarea fac milioane de dolari
Considerând instruirea de tip eLearning o condiție obligatorie pentru succesul fiecărei companii sau a unui viitor angajat, SIVECO România a creat tehnologia AeL cu intenția de a ajuta la creșterea eficienței resursei umane, atât la nivel individual - prin dezvoltarea platformei AeL Educațional dedicată mediului academic, cât și instituțional - prin dezvoltarea la începutul anului 2005 a platformei AeL Enterprise, dedicată mediului de afaceri și instituțiilor publice. Platforma AeL este o tehnologie ce și-a câștigat recunoașterea națională și internațională, dobândind numeroase premii și recunoașteri de prestigiu precum:
IST Prize, World Summit Award și eEurope Awards for eGovernment.
Pentru ca SIVECO România să devină principalul dezvoltator, furnizor și integrator de soluții eLearning, eHealth, EAS și eBusiness din România, cum și-a propus la înființare, dar și de lider regional în furnizarea de soluții și servicii IT, compania și-a declarat intenția extinderii rețelei de parteneri.
De asemenea, se menține efortul de consolidare a relației de parteneriat cu colaboratorii tradiționali ca IBM, HP, Bull, Oracle și
Microsoft România. 
Întrucât procentul cel mai mare al personalului companiei (80%) este implicat în activitățile R&D, comparativ cu 10% ce susțin activitățile de Marketing și Comerciale, 5% ce supervizează operațiunile Financiar-Administrative și alte 5% ce urmăresc asigurarea și controlul calității, Irina Socol a anunțat că se vor continua și mai susținut planurile de Cercetare - Dezvoltare, urmând a fi investite sume mai mari decât în 2005 în această direcție.
'žAm convingerea că o creștere durabilă a companiei noastre nu este posibilă fără stimularea procesului creativ și inovativ al angajaților și fără investiții constante în instruirea acestora', susține directorul general al SIVECO România.

Studiu de caz: SIVECO Applications pentru informatizarea producției la Anticorosiv 
Specialiștii SIVECO România au prezentat la începutul lunii februarie soluția implementată cu succes de informatizare a producției la compania Anticorosiv, avându-l invitat special chiar pe Răzvan Gheorghe - director IT  al companiei Anticorosiv.
Componenta de Producție din cadrul pachetului integrat SIVECO Applications este cel mai puternic și performant instrument software autohton de pe piața românească, cuprinzând gestionarea activităților de pregătire, programare, lansare, urmărire și control ale proceselor de producție.
Produsul, alături de celelalte componente din cadrul sistemului informatic integrat SIVECO Applications, este folosit de o serie de companii marcante din industria românească, fiind consolidat și customizat pe baza observațiilor și cerințelor clienților SIVECO.
Astfel, povestea de succes de la Anticorosiv constă în implementarea mai multor componente alături de cea de Management al Producției, după care urmează
Managementul Financiar - Contabil,
Managementul Stocurilor și Contractelor, Managementul Salarizării și Resurselor umane și Componenta SIVECO Business Analyser.

Informatizarea Managementului de Producție
Răzvan Gheorghe, directorul IT și managerul de proiect din partea Anticorosiv SA a expus avantajele utilizării sistemului informatic integrat în cadrul companiei sale. 'žPrin implementarea sistemului SIVECO Applications, compania noastră beneficiază de toate instrumentele de care are nevoie în vederea optimizării procesului de lucru și dezvoltării de produse inovative și de calitate, în timp redus și la costuri scăzute', a declarat reprezentantul Anticorosiv SA.
Implementarea Componentei Managementului de Producție a contribuit la gestionarea eficientă a activităților pe care le implica procesul de producție din cadrul societății Anticorosiv, după cum urmează:
- comenzile de producție se lansează lunar pentru produsele care se execută în luna respectivă, în funcție de contractele aflate în derulare;
- există o legătură strânsă între contract și comandă, la selectarea unei faze a unui contract, datele fiind introduse automat din acel contract;
- în faza de definire a comenzilor, acestea sunt împărțite în două categorii: produse finite și semifabricate;
- comenzile se cumuleaza automat în grupe de proiecte, cheltuielile putând fi ulterior urmărite pe baza acestui criteriu;
- dispozițiile de lucru se generează automat pe baza comenzilor selectate din programul de fabricație.
Avantajele majore ale acestei soluții de informatizare a producției pot fi generate oricărei societăți ce activează în sectorul de producție prin: fundamentarea deciziilor manageriale pe informații de încredere, obținute în timp util, creșterea eficienței activităților, creșterea eficacității procesului de afaceri, sincronizarea activităților, proceselor, departamentelor, oamenilor ce duc, până la urmă, la creșterea productivității.
'žUtilizarea Componentei pentru Managementul Producției de către societățile productive aduce beneficii majore concrete: creșterea profitului, avantaj competitiv și mai multă satisfacție clienților' susține, în final, Aurora Crusti - directorul departamentului SIVECO Applications.