.

Utilizatorii care accesează site-urile de relaționare socială precum MySpace arată o predilecție pentru conținutul video online, 55% dintre aceștia urmărind imaginile video în streaming, iar 21% descărcând imagini video de format mare, cel puțin lunar. Deocamdată  așa stau lucrurile în Statele Unite, potrivit firmei de cercetare Parks Associates.

Această corelare între relaționarea socială pe website-uri și serviciile video pe Internet este și mai evidentă  atunci când comparăm utilizatorii serviciilor de relaționare socială și non-utilizatorii acestor servicii. Persoanele care vizitează un web site de relaționare socială cel puțin o dată săptămânal au, în ansamblu, o probabilitate de 6 ori mai mare de descărcare a imaginilor video de format mare și au o predispoziție cu 1,5 mai mare pentru urmărirea streaming a imaginilor video pe Internet, decât utilizatorii care nu vizitează deloc aceste web site-uri.
Fie că modelul de afaceri este cel de streaming video gratuit, recuperea costurilor făcându-se prin publicitate sau vânzarea de filme online și show-uri de televiziune, web site-urile de relaționare socială sunt bine poziționate astfel încât să devină un jucător puternic în industria Internetului video, susține cu argumente directorul de broadband și gaming de la Parks Associates.
Pe de altă parte, web site-urile video online, dacă vor să fie competitive trebuie să întărească trăsăturile relaționărilor sociale pentru a reuși să-și păstreze utilizatorii și chiar să câștige alții noi.
Companiile media ce dețin și produse online se confruntă și cu provocarea atragerii utilizatorilor cu istoric care au mai multe venituri disponibile, dar care nu s-au integrat încă în peisajul relaționării sociale. În prezent, două treimi din utilizatorii de relaționare socială sunt mai tineri de 24 de ani, un segment de vârstă care include, în general, utilizatorii ce agreează  divertismentul digital. Pentru a aborda și segmentele demografice mai tinere, aceste companii trebuie să caute alternative. 'Web site-urile de socializare online precum MySpace și Facebook sunt eficiente în ceea ce privește atingerea unei audiențe Internet tinere și dinamice, însă întrebarea este ce va urma'.
Se pare, așadar, că pe lângă monetizarea serviciilor de socializare online, marile companii media trebuie să atragă imediat și segmente de vârste mai înaintate către aceste servicii.