.

Sony Corporation a anunțat pe 6 mai că utilizatorii televizoarelor Sony "BRAVIA" LCD TV și ai produselor "Blu-ray Disc" din Germania și Marea Britanie vor avea acces la concertele Berliner Philharmoniker (Filarmonica din Berlin), prin serviciul "BRAVIA Internet Video", o funcție de vizualizare a conținutului din rețea. Sony plănuiește să își extindă serviciul și în alte țări, inclusiv S.U.A., Japonia, Canada și restul Europei, în viitorul apropiat. Pe baza parteneriatului cu Berlin Philharmoniker, Sony va oferi utilizatorilor de produse "BRAVIA" și "Blu-ray Disc" acces, la nivel internațional, la concertele orchestrei, începând cu înregistrări din "Digital Concert Hall", ce datează din startul sezonului 2008/2009 (aproximativ 60 de concerte în total; conținut plătit), prin serviciul "BRAVIA Internet Video". Concertele vor fi disponibile pentru produsele "BRAVIA" și "Blu-ray Disc", la o rezoluție Full HD a imaginii, cu sunet de înaltă calitate.

Parteneriatul cu Berliner Philharmoniker va fi adăugat colecției "the Digital Concert Hall", serviciul online al orchestrei, suplimentar listei de parteneri ai Sony, pentru serviciul "BRAVIA Internet Video". Conținutul va fi rulat direct pe produsele "BRAVIA" și "Blu-ray Disc", permițând unei audiențe mondiale să fie alături de concertele Filarmonicii, prin simpla utilizare a telecomenzii. Mulțumită acestei colaborări, orchestra va deveni prima instituție culturală din lume ce își transmite conținutul artistic prin produsele destinate divertismentului pentru acasă.

"Împărtășirea concertelor Berliner Philharmoniker reprezintă o minunată oportunitate pentru utilizatori de a se bucura de muzică de calitate, din confortul propriului cămin", precizează Norio Ohga, Executive Advisor, Sony Corporation. Responsabil de promovarea artei el însuși și legat de Maestro Herbert von Karajan printr-o apropiată prietenie, Ohga a completat: "Sunt deosebit de încântat să putem aduce concertele de primă clasă mai aproape de utilizatorii produselor "BRAVIA" și "Blu-ray Disc"."

Olaf Maninger, violoncelist și membru al bordului Berliner Philharmoniker Foundation vede în acest proiect "o mare șansă de a ajunge în casele tuturor iubitorilor muzicii noastre, din întreaga lume." Acesta a declarat că Berliner Philharmoniker este încântată să continue colaborarea pe care Maestro Karajan a demarat-o cu Sony și consideră că este o adevărată inovație pentru utilizatori "să acceseze concertele prin simpla apăsare a telecomenzii, oricând doresc".