.

Sony, alături de organizația WWF, îi îndeamnă pe designeri, inventatori și pe liderii din domeniul inovației să se implice în al doilea stadiu al proiectului Open Planet Ideas, prin împărtășirea noilor idei referitoare la modalitatea în care tehnologiile dezvoltate de Sony pot fi utilizate pentru susținerea resurselor planetare. Grupul de experți, alături de comunitatea dezvoltată în jurul acestui proiect, vor selecta cel mai promițător concept. După desemnarea conceptului câștigător, cei implicați vor colabora cu experți, pentru a demonstra fezabilitatea ideii.

Proiectul Open Planet Ideas reprezintă o platformă de colaborare pe suportul căreia ideile se materializează prin implicarea întregii comunități. Această implicare se manifestă de la nivel de feed back oferit pentru fiecare initiativă în parte, până la implicarea profundă, care merge până la revoluționarea unui concept existent.

"Proiectul Open Planet Ideas repezintă o inițiativă bine venită, care dorește să implice idei creative din întreaga lume. Suntem încântați de modalitatea în care aceste idei au evoluat și au avansat în cadrul acestei comunități, în vederea identificării unor soluții prin intermediul cărora tehnologia poate soluționa provocările proiectului One Planet Living", precizează Jean-Paul Jeanrenaud, Corporate Relations Director în cadrul WWF International.

În primul stadiu al proiectului, mai mult de 300 de idei – postate sub formă de comentarii, clipuri video sau imagini, au fost împartășite publicului. Grupul de experți, format din specialiști Sony și WWF, a analizat propunerile, identificând posibilele resurse pentru materializarea acestora – în vederea conturării unui viitor sustenabil pentru planeta noastră – fapt ce subliniază angajamentul comunității. Ținând cont de aceste date, membrii juriului au identificat șase teme pentru al doilea stadiu al proiectului Open Planet Ideas:

• Mai mult cu mai puțin: Care este modalitatea în care tehnologia ne poate ajuta să utilizăm resursele naturale mai eficient?

• Transpunerea ideii în practică: Care este maniera în care tehnologia poate reduce impactul acțiunilor noastre?

• Fără risipă: Cum ne poate ajuta tehnologia să transformăm deșeurile în resurse folositoare?

• Simplificare prin design: Care este maniera în care tehnologia poate îmbunătăți proiectarea diferitelor produse, servicii sau soluții, implicând mai puține resurse?

• Îmbunătățirea sistemului de reciclare: Cum poate contribui tehnologia la îmbunătățirea sistemului de reciclare?

• Schimbarea comportamentelor: Care este maniera în care tehnologia ne poate ajuta în conturarea unui stil de viață, care să implice mai puține resurse, optimizând raportul dintre alegerile corecte și cele dezirabile?

Cei care doresc să se implice în acest proiect au posibilitatea de a răspunde la întrebări până pe data de 29 noiembrie, împărtășind și promovând idei creative, care să evidențieze modalitatea în care tehnologiile Sony pot fi folosite pentru rezolvarea problemelor identificate.

"Suntem încântați de numărul mare de idei înscrise în primul stadiu al proiectului. Aștepătăm cu nerăbdare noi idei din partea membrilor comunității referitoare la modalitatea în care tehnologia poate fi utilizată pentru a acoperi ariile de interes. Suntem încerezători că tehnologia poate juca un rol esențial în soluționarea problemelor legate de mediu", precizează Emily Nicoll, general manager of environmental communications, în cadrul Sony Europe.

Proiectul Open Planet Ideas a fost inițiat de Sony și WWF, în colaborare cu compania de consultanță în design, IDEO. Scopul acestui proiect este de a implica întreaga comunitate în proiecte cu specific social și de protecție a mediului.