.

Compania Sony Europe a primit din partea Environmental Graffiti (www.environmentalgraffiti.com - site web ce tratează subiecte de mediu), distincția de cea mai "verde" companie a anului 2009.

Sony Europe a fost apreciată pentru proiectele creative de protejare a mediului, derulate de-a lungul lui 2009, printre care și inițiativa Forest Guard de prevenire a incendiilor forestiere, proiect implementat cu ajutorul ideii unui grup de tineri și al inginerilor Sony. Incendiile forestiere nu produc doar pagube semnificative pentru oameni, dar au și un impact major asupra mediului; cantitatea de dioxid de carbon emanat în timpul incendiilor forestiere este echivalentă cantității de dioxid de carbon produse de câteva milioane de mașini pe drum, într-un an.

A fost apreciat și parteneriatul pentru proiectul Prince’s Rainforest, pentru creșterea conștientizării problemei despăduririi tropicale. Sony Europe a fost, de asemenea, gazda unei serii de lecturări, împreună cu European Business school ESCP- EAP, pentru dezbaterea rolului tehnologiei și al companiilor în rezolvarea problemelor de mediu.

"Vom continua proiectele în 2010 pentru a implementa programe importante de mediu, în care vom utiliza tehnologia noastră pentru a găsi soluții de atenuare a efectelor negative ale schimbărilor climatice", a declarat Emily Young, General Manager, Environmental Communications, Sony Europe.