.

Orașul Dubai a găzduit ceremonia de premiere a partenerilor și participanților implicați în programul național destinat modernizării sistemului educațional din Emiratele Arabe Unite. SIVECO Romania, în calitate de partener strategic al programului, a fost premiată de Ministrul Educației și directorul general al programului pentru rezultatele obținute până în prezent în cadrul programului. "Această extraordinară recunoaștere din partea oficialităților emirateze confirmă valoarea aportului adus de SIVECO procesului de modernizare a sistemului educațional emiratez. Suntem mândri că avem șansa să lucrăm într-un proiect așa de ambițios și vizionar", precizează Alexandru Coșbuc (foto), Vicepreședinte Adjunct Vânzări Internaționale, SIVECO Romania. La eveniment au participat peste 500 de invitați de marcă, printre care Ministrul Educației, Humaid Mohammed Obaid Al Quattami, directorul general al programului, Mohammed Gheyath, oficialități din guvern, reprezentanți ai mediului educațional din Emirate, reprezentanți ai SIVECO Romania și ai celorlalți parteneri ai programului, Intel, Samsung, HP și Microsoft.

Ceremonia a marcat finalizarea cu succes a primei faze a programului care a împlinit un an de la implementare. Scopul ceremoniei a fost de a recunoaște contribuția tuturor participanților care au susținut acest program de modernizare a sistemului educațional din Emirate, de la parteneri, școli, comitete executive până la beneficiarii direcți ai programului, profesori și elevi.

Programul reprezintă o inițiativă a șeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum care încurajează reforma în domeniul educației în Emiratele Arabe Unite, în contextul în care din ce în ce mai multe țări recunosc importanța educației și impactul acesteia asupra economiei.

Programul care marchează trecerea de la învățământul tradițional la învățământul modern bazat de noile tehnologii menite să faciliteze procesul de învățare, s-a bucurat încă de la demarare de o extraordinară apreciere și susținere din partea profesorilor și elevilor. Scopul programului este de a susține elevii în dezvoltarea noilor abilități necesare pentru a față provocărilor societății moderne.

În cadrul ceremoniei, Ministrul Educației a afirmat că acest program reprezintă o inițiativă extraordinară pentru transformarea sistemului educațional din Emirate și a apreciat importanța și impactul rolului pe care fiecare partener l-a avut în reușita programului.

Soluțiile eLearning SIVECO Romania au fost implementate cu succes până în prezent în școlile emirateze și constau în dezvoltarea și implementarea de resurse educaționale interactive pentru matematică, științe, limba arabă, limba engleză și studii emirateze, reunite în cea mai extinsă bibliotecă de conținut digital educațional în limba arabă din lume.

SIVECO Romania este o prezență permanentă în zona Golfului, implementând cu succes proiecte naționale de modernizare a sistemului educațional în Emiratele Arabe Unite, Oman și Kuweit, precum și în țări din Europa, Nordul Africii și regiunea CIS.