.

Dezvoltarea unui business în 54 de ore: aceasta este miza celei de a treia ediții a Startup Weekend România, eveniment care se va desfășura în București între 9 și 11 noiembrie și va aduce împreună peste 80 de participanți și mentori din întreaga lume. Participarea la eveniment se realizează în baza înregistrării prealabile pe site-ul evenimentului http://romania.startupweekend.org. „Ne bucurăm că Startup Weekend România contribuie semnificativ la dezvoltarea comunității antreprenoriale la nivel local. În plus, participanții la eveniment au multe lucruri de câștigat: fie că pun bazele unui startup, își găsesc un cofondator, învață exemple de bune practici, fac networking sau dezvoltă noi abilități, la final ei sunt mai pregătiți să devină antreprenori și să facă față presiunilor pe care le implică acest lucru", precizează Anca Foster, Coordonator Operațiuni Startup Weekend în Europa Centrală și de Est.

Proiect organizat în cadrul Bucharest Tech Feast, Startup Weekend este un eveniment de 54 de ore care aduce împreună tineri pasionați de antreprenoriat care formează echipe în jurul ideilor participanților, dezvoltă produse și lansează noi companii în doar trei zile. La final, echipele participante își prezintă conceptul de business în fața unui juriu de specialitate.

Evenimentul debutează în seara zilei de vineri, 9 noiembrie, cu o sesiune de pitching în cadrul căreia participanții își prezintă ideile și încearcă să atragă susținerea publicului. Ulterior echipele se formează ad-hoc în jurul celor mai bune idei determinate prin vot. Zilele de sâmbătă și duminică sunt dedicate dezvoltării unui business case solid și a unui produs minim viabil de către echipele participante în concurs. Startup Weekend se încheie cu prezentarea proiectelor și a prototipurilor dezvoltate în fața unui juriu de specialitate format din antreprenori și investitori din întreaga lume.

Anul acesta, Startup Weekend vine cu o miză majoră pentru participanți: echipa câștigătoare se aliniază la Global StartUp Battle și va intra în lupta pentru invitațiile disponibile la Global Entrepreneurship Congress care va avea loc la Rio de Janeiro, o vizită la San Francisco pentru o întâlnire cu oameni influenți din comunitatea antreprenorială și multe alte premii care vor fi anunțate ulterior.

Startup Weekend România se desfășoară cu sprijinul sponsorului principal Vodafone și al partenerilor Radio Lynx, Market Watch, Business Woman, Comunicații mobile, E-Finance, România Liberă, Zile și Nopți, Business Review, PCWorld, Aida, Agora, Ittrends.ro, Hotnews, Cariere, Ejobs, IQAds, Studenție.ro, Startups.ro, AcademicLink, Business Live, Online Student, România Pozitivă, Studentul.info, Markmedia, Bancherul.ro și SmartFinancial.

Despre Startup Weekend

Startup Weekend este o organizatie non-profit care promovează educația experimentală a antreprenoriatului și se implică în mod activ în creșterea și dezvoltarea comunității globale de antreprenori. Această mișcare de antreprenori activi îi învață pe participanții la evenimente cum să pună bazele unui startup și să lanseze noi afaceri de succes. Este cea mai mare comunitate de antreprenori pasionați din întreaga lume, cu peste 650 de evenimente organizate până în prezent în peste 100 de țări.

Având sediul în Seattle, Washington, Startup Weekend activează prin organizatorii și facilitatorii evenimentelor care pot fi găsiți în peste 350 de orașe din întreaga lume. De la Mongolia și Africa de Sud la Londra, Brazilia, Iraq și Israel, oameni din întreaga lume participă la workshop-uri în timpul unui week-end, prezintă idei, formează echipe și înființează ulterior propriile companii.

Despre Bucharest Tech Feast

Bucharest Tech Feast reunește unele dintre cele mai importante evenimente despre antreprenoriat, inovație și tehnologie din Europa Centrală și de Est:

•How to Web http://howtoweb.co & http://startupspotlight.co

•Startup Weekend http://romania.startupweekend.org

•Girls in Tech http://gitromania.com

Prima ediție Bucharest Tech Feast are loc în perioada 5 – 11 noiembrie și aduce împreună pe parcursul celor 7 zile de eveniment peste 1000 de participanți și 40 de vorbitori internaționali. Detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul acestuia http://techfeast.co