.

Camerele video de la Panasonic au filmat 3D, pentru prima dată în România, meciul disputat pe 15 mai între Steaua și Universitatea Craiova, dar și antrenamentul dinaintea meciului. Premiera a fost posibilă datorită tehnologiei oferite de Panasonic, care a pus la dispoziția echipei din Ghencea prima cameră 3D Full-HD din lume, sosită la noi în țară în urmă cu trei zile. Jucătorii și întreg staff-ul tehnic au avut apoi ocazia de a-și urmări prestația de pe teren pe cel mai avansat sistem 3D Full-HD din lume de la Panasonic. Acestia s-au declarat încântați de imaginile clare și fazele suprinse din timpul antrenamentului. Toată echipa a ajuns la concluzia că meciurile de fotbal vor fi trăite la o intensitate mult mai mare datorită tehnologiei 3D, care va aduce jucătorii și prestațiile acestora mult mai aproape de public.

"Ceea ce am văzut pe ecranul plasmei NeoPDP nu se compară cu vreun alt meci sau antrenament urmarite până acum. 3D-ul a adus aproape de noi jucătorii și acțiunea de pe teren", precizează Petre Marin, căpitanul Stelei.

Oficialii echipei au fost de asemenea impresionați de imaginile redate și au declarat că pe viitor și-ar dori să aibă parte de cât mai multe meciuri filmate și transmise 3D, de care să se bucure și fanii echipei.

Panasonic și Steaua anunță, de asemenea, încheierea unui parteneriat pentru promovarea tehnologiei 3D . Astfel, secvențe filmate în timpul meciului Steaua- Universitatea Craiova, antrenamentului de sâmbătă, imagini din muzeu și magazinul oficial, vor fi inscripționate pe discuri blu-ray și vor fi prezentate presei și publicului, cu scopul de a promova imaginea clubului și a tehnologiei 3D de la Panasonic. Data va fi comunicată ulterior.

"Suntem încântați să fim prima echipă din România care și-a filmat meciul si antrenamentul de sâmbătă în 3D Full-HD. Tehnologia pusă la dispoziție de Panasonic este cu adevărat uimitoare și suntem singuri că in viitorul apropiat aceasta va deveni noul standard în televiziune atât pentru transmisiunile sportive cât și în entertainment", a declarat Bobby Durbac, Marketing Manager Steaua București.

Panasonic România continuă cu această inițiativă seria eforturilor de a aduce mai aproape de public tehnologia 3D. După ce a lansat la începutul lunii aprilie primul sistem home cinema 3D Full HD din România, Panasonic a început din acest weekend să ofere șansa publicului larg de a viziona conținut 3D în mai multe magazine din Capitală. Totodată, compania a anunțat că va transmite live 3D turneul de tenis Roland Garros în mai multe locații din Capitală și din Oradea.

"Ne propunem ca în următoarea perioadă să familiarizăm consumatorii cu tehnologia 3D și să le arătăm că Panasonic este la ora actuală singurul producător care are soluții complete pentru 3D. Parteneriatul cu Steaua ne bucură și ne onorează: faptul că o echipă de acest nivel s-a arătat încântată de tehnologia Panasonic ne face să credem că fanii sportului rege vor aprecia la fel de mult inovațiile unice aduse de noi pe piață.", a declarat Bogdan Gheorghiu, CE Senior Marketing Manager Panasonic Romania.

Bazate pe tehnologia 3D Full HD, noile televizoare si blu ray playere 3D Full HD Panasonic vor oferi consumatorilor cel mai bogat spectacol vizual din toate timpurile. Performanțele celor două produse revoluționare Panasonic au fost deja testate și apreciate ca fiind de departe cele mai bune de pe piață.

Inovația Panasonic: tehnologia 3D Full HD

Sistemul Panasonic 3D Full HD este format dintr-o plasmă NeoPDP VIERA VT20 cu diagonala de 50 inch (127 cm), două perechi de ochelari Panasonic 3D Active Shutter Lens Eyewear și un player Panasonic Blu-ray 3D. Prețul acestora de comercializare va fi de 9.999 RON pentru televizorul TX-P50VT20 si de 2.599 RON pentru Blu Ray playerul DMP-DMP-BDT300. Prețul unei perechi suplimentare de ochelari va fi de 549 lei.

Deoarece experiența cinematografică și diagonala sunt în directă legatură, la mijlocul anului, gama de televizoare 3D Full HD va fi completată de modelul cu diagonala de 65 inch (165 cm) la un preț ce va fi anunțat ulterior.

Pentru reproducerea imaginilor 3D, noile ecrane Panasonic utilizează metoda redării secvențiale de cadre Full HD x 2, imaginile fiind alternate cadru cu cadru, atât pentru ochiul stâng cât și pentru cel drept, la rezoluție Full HD. Utilizând aceeași metodă pe care o folosesc studiourile de la Hollywood pentru productia filmelor 3D, noile ecrane cu plasmă 3D Full HD pot reproduce cu acuratețe maximă imaginile create până acum numai pentru cinematografe.

Cele mai apreciate publicații de specialitate au avut deja ocazia să efectueze teste comparative între modelul Panasonic și competiție. Toate testele au concluzionat în unanimitate că televizorul cu plasmă Panasonic Viera NeoPDP VT20 este cel mai bun și că asigură o imagine 3D perfectă!

Panasonic oferă profesioniștilor prima camera 3D Full-HD din lume, model AG-3DA1, al cărei preț de listă ajunge la 16800 Euro fara TVA

 

Cu o greutate sub 3 kg, modelul AG-3DA1 vine echipat cu un obiectiv dual și doi senzori 3-MOS de 1/4.1-inch cu rezoluție full de 1920 x 1080 și 2.07-megapixeli ce pot înregistra imagini la 1080/60i, 50i, 30p, 25p și 24p (nativ) și 720/60p și la 50p în format AVCHD.