.

Pe 22 martie evenimentul „Stagii pe Bune" aduce împreună în holul Facultății de Automatică și Calculatoare (Universitatea Politehnică București) peste 450 de studenți în domeniul IT&C și reprezentanți a 16 dintre cei mai doriți angajatori. Participarea la eveniment este gratuită, iar tinerii prezenți vor avea ocazia să participe la workshop-uri tehnice și discuții cu profesioniști pentru a înțelege care sunt perspectivele lor de carieră în diferite companii. „Evenimentul Stagii pe bune este mai mult decât un târg de carieră. Cele mai importante companii de IT din România vin în holul Facultății de Automatică și Calculatoare nu doar pentru a-și prezenta oferta de stagii, ci și pentru a susține prezentări tehnice în cadrul cărora studenții vor înțelege care sunt proiectele la care pot lucra în cazul în care aleg să aplice pentru o anumită poziție disponibilă. E un eveniment important pentru tinerii din domeniu deoarece au ocazie să afle de la oameni cu experiență cum va arăta jobul lor și la ce proiecte vor lucra, să discute cu stagiari din anii precedenți despre procesele de selecție, dar și să interacționeze în mod direct cu reprezentanții companiilor și să facă astfel networking de calitate! Le recomandăm tuturor studenților care vor o carieră în domeniu să nu rateze evenimentul „Stagii pe Bune" din acest an!", precizează Vlad Posea (foto), project manager al proiectului.

Evenimentul „Stagii pe bune" începe sâmbătă la ora 9:30 cu o sesiune introductivă în care participanții vor afla mai multe despre oportunitățile pe care le pot accesa în cadrul programului. Ziua continuă cu prezentări tehnice susținute de companiile partenere, prezentări care se vor desfășura în două sesiuni paralele. Astfel, tinerii prezenți la eveniment vor avea ocazia să afle mai multe despre proiectele tehnice pe care pot lucra pe durata verii dacă aleg să efectueze un stagiu de practică la Bitdefender, 4PSA, Adobe, Intel, Teamnet, Ubisoft, VMWare, Advahoo, Eau de Web, Endava, IBM, Kapsch, Luxoft sau Zitec.

Noutatea ediției cu numărul 10 a programului „Stagii pe Bune" constă în faptul că studenții au acum la dispoziție și programe de stagiu internaționale: VMWare, companie americană care dezvoltă software de virtualizare, va participa la eveniment și va prezenta tinerilor oportunitățile de stagii internaționale pe care le pot accesa.

Evenimentul se încheie la ora 14:30 cu pizza și networking în spațiile special destinate, facilitând astfel dialogul și interacțiunea directă dintre participanți și reprezentanții companiilor prezente la eveniment.

Seria evenimentelor „Stagii pe bune" continuă sâmbătă, 29 martie, la Iași, iar participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre oportunitățile de carieră pe care le pot accesa la nivel local. „Stagii pe Bune" susține dezvoltarea profesională a tinerilor care studiază în domeniul IT&C și le oferă acestora șansa să își înceapă cariera încă de pe băncile școlii. Cea de a zecea ediție a programului va oferi tinerilor peste 800 de oportunități de stagii pe durata verii, iar aplicațiile sunt gratuite și se realizează online pe platforma http://stagiipebune.ro până pe data de 26 aprilie.

Peste 330 de poziții de stagiu au fost deja înscrise pe platformă de la lansarea programului, iar companiile care doresc să ofere stagii de practică pe durata verii pot continua să înscrie pozițiile disponibile până la data de 7 aprilie. Acestea pot înregistra un număr nelimitat de stagii și vor beneficia de asemenea de prezentarea pe platformă și promovarea pozițiilor deschise prin newsletter-ul InfoStagii.