.

Cartușele originale de toner Xerox au o productivitate sporită și asigură documente și imagini tipărite la o calitate superioară și rezistente în timp, arată un studiu efectuat de laboratorul global independent de testare a echipamentelor office, Buyers Laboratory (BLI). Performanța cartușelor originale de toner Xerox pentru echipamentul alb-negru Phaser 3250 și pentru imprimanta color Phaser 6010 au fost testate de BLI alături de consumabilele de la Ninestar. Pentru testarea consumabilelor Xerox și Ninestar, pe imprimanta alb-negru Phaser 3250, s-au folosit nouă seturi de cartușe de la fiecare brand pe trei imprimante, pentru fiecare dintre aceste branduri (trei seturi per imprimantă), în concordanță cu standardele ISO/IEC 19798.

Cartușele Xerox și Ninestar au fost testate în funcție de patru aspecte: randament – numărul de pagini tipărite per cartuș, siguranță - identificarea defecțiunilor tehnice/operaționale, scurgeri de toner, defecte out-of-box (un cartuș care nu a fost operabil după instalare sau a tipărit 20 sau mai puține pagini), calitatea imaginii - text, nuanțe, linii și zone solide - și rezistența în timp a calității imaginii. În urma testării, cartușele originale de toner Xerox s-au dovedit superioare celor de la Ninestar, nu au avut niciun defect semnificativ în privința celor patru aspecte de mai sus, în timp ce cartușele Ninestar au înregistrat numeroase defecte.

Cartușele originale Xerox pentru Phaser 3250 au tipărit, în medie, mai multe pagini, comparativ cu cele de la Ninestar, toate depășind randamentul estimat de 5000 de pagini per cartuș. Unul dintre cartușele Ninestar a tipărit doar 460 de pagini, testarea întrerupându-se din cauza unui defect privind calitatea imaginii (pete repetate în partea stângă a paginii, indicând un cilindru defect). În medie, randamentul cartușelor Xerox a fost cu 574 pagini mai mare decât cel înregistrat de consumabilele Ninestar, iar cel al cartușelor Ninestar s-a situat sub randamentul estimat cu până la 215 pagini. De asemenea, randamentul ISO 90% LCB (care calculează variațiile de randamente pentru cele nouă cartușe) a fost în favoarea cartușelor Xerox, cu 1.552 pagini peste cel înregistrat de Ninestar.

Și la categoria privind siguranța, cartușele de toner Xerox au avut rezultate bune - niciun cartuș Xerox nu a înregistrat defecte, în timp ce unul dintre cartușele Ninestar a tipărit doar 460 de pagini.

Calitatea imaginii oferită de consumabilele Xerox a fost superioară celor de la Ninestar. În medie, cartușele Xerox au asigurat texte fără nicio întrerupere, mai negre și mai clare decât cele de la Ninestar, curbele/serifurile fiind mai netede; liniile au avut grosimi constante și cercurile au fost complet formate, tonurile de gri au fost diferite de la un nivel la celălalt, fără nicio dungă, iar zonele solide au avut o acoperire mai bună decât cartușele de la Ninestar.

Cartușele de toner Xerox au obținut rezultate mai bune decât cele de la Ninestar și în ceea ce privește densitatea culorii. Paginile tipărite cu cartușele Xerox au avut un negru consistent și clar, iar acoperirea totală privind densitatea fiind de 1,41 pentru Xerox, comparativ cu 1,34 înregistrată de Ninestar, având o variație de 1,37 - 1,45 pentru Xerox și 1,28 - 1,40 pentru Ninestar.

Testarea cartușelor orginale Xerox vs. Ninestar pe imprimanta color Xerox Phaser 6010

În cadrul acestei testări s-au folosit nouă seturi de cartușe de toner black, cyan, magenta și yellow de la fiecare brand. Toate cele nouă cartușe Xerox de toner negru și color au depășit randamentul estimat, de 2000 de pagini alb-negru, respectiv 1000 de pagini color, cu excepția celui cyan, care s-a situat ușor sub acest randament. Cinci dintre cartușele Ninestar au avut rezultate sub randamentele așteptate, trei dintre ele fiind defecte out-of-the-box. În plus, cartușele Xerox, care nu au înregistrat nicio defecțiune, au obținut rezultate foarte bune și în ceea ce privește siguranța.

De asemenea, la categoria privind calitatea imaginii, cartușele Xerox au fost superioare celor de la Ninestar, mai ales la imprimarea graficelor color de business, a imaginilor color și a zonelor solide. În timp ce imaginile color Xerox au fost în mod constant dinamice și uniforme, cele tipărite cu consumabile Ninestar nu au fost – unele imagini fiind dinamice, iar altele decolorate/șterse, cu porțiuni de alb. De asemenea, imprimările cu cartușe Ninestar au avut defecte și în ceea ce privește petele, dungile și golurile din zonele solide.

Cartușele Xerox au avut rezultate foarte bune și la capitolul privind densitatea culorii; cele de la Ninestar au tipărit un negru mai puțin intens, cu pete albe în zonele solide (pierderea acoperirii).

Unele pagini tipărite cu ajutorul cartușelor Ninestar au înregistrat defecte de imprimare, din cauza acumulării excesive a sedimentelor de toner în rolele de transfer, în timp ce în rolele din imprimantele folosite pentru a testa cartușele Xerox nu au acumulat toner și nicio pagină tipărită cu cartușe Xerox nu a prezentat defecte de imprimare.

Pentru întregul său portofoliu de tonere originale, cartușe, kituri de mentenanță, capse, developere, piese pentru tăvile de alimentare etc., Xerox a dezvoltat conceptul „made for each other". Atunci când Xerox concepe o nouă imprimantă sau un nou multifuncțional, consumabilele sunt create simultan. Dezvoltarea concomitentă a tuturor pieselor garantează că acestea vor fi compatibile cu un anumit echipament – și unele cu altele – din punct de vedere mecanic, electronic, fizic și chimic.

Xerox mai deține diverse tehnologii ultra-performante de imprimare, precum EA Toner, cerneala solidă și sistemul de imprimare inkjet de mare viteză, bazat pe o cerneală fără apă. Tehnologia pe bază de cerneală solidă reduce cantitatea de deșeuri cu până la 90%, comparativ cu imprimantele laser color din aceeași clasă și oferă posibilitatea printării color la costuri reduse, de alb-negru. Sistemul de imprimare inkjet de mare viteză, bazat pe o cerneală fără apă, tipărește imagini de calitate superioară, ce pot fi imprimate pe hârtie low-cost, prin intermediul unei mașini de producție pentru tiparul de volum mare. Xerox EA Toner produce particule individuale mai uniforme ca formă și dimensiune decât tonerele tradiționale. Acesta se topește la o temperatură mai scăzută decât tonerele obișnuite, oferind imagini la o calitate remarcabilă și texte foarte clare, care surprind toate detaliile.

http://www.buyerslab.com/products/pts_consumables.asp

Despre Xerox România

Xerox România este subsidiară a companiei Xerox, având o activitate pe piața locală de 45 de ani. Compania oferă servicii complete de management al documentelor pentru clienții săi, asigurând un set de beneficii precum reducerea costurilor, preluarea riscurilor de către Xerox și optimizarea proceselor de business care includ documente. Alături de cei 5 distribuitori, 30 de concesionari și peste 200 de reselleri autorizați, Xerox România oferă atât companiilor, cât și clienților individuali soluții, echipamente și media de tipărire pentru administrarea eficientă a documentelor. Pentru mai multe informații, vizitați www.xerox.ro și pagina noastră de Facebook www.facebook.com/XeroxRomania.

Despre Buyers Laboratory

Din 1961, Buyers Laboratory LLC (BLI) este un laborator global independent de testare a echipamentelor de birou. Pe lângă publicarea celor mai complete și precise rapoarte de testare din industrie despre echipamentele office de document imaging, compania este și sursa principală pentru testarea extinsă a suporturilor de imprimare și a consumabilelor, dar și pentru baze de date extinse cu specificații/prețuri despre multifuncționale, imprimante, scanere și faxuri.

Pe lângă testarea anuală a peste 200 de tehnologii office și consumabile aferente pentru abonații săi, BLI furnizează servicii de consultanță pentru cumpărători și o gamă de servicii private de testare, care includ echipamente de document imaging beta și testare înainte de lansare, testare a consumabilelor și soluții de evaluare. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul: http://www.buyerslab.com.