.

BRD Groupe Societe Generale folosește o soluție SAS Business Inteligence - Management Strategic și Operational pentru mediul bancar românesc

SAS Institute Romania a participat la evenimentul IDC BI RoadShow CEE 2005 organizat de prestigioasa firmă de analiză de piață și consultanță IDC. Acest eveniment a fost dedicat solutiilor Business Intelligence, propunandu-si o mai bună înțelegere a acestor solutii și a modului în care acestea contribuie la îmbunătățirea proceselor de afaceri ale organizatiilor.

Modelul de BI propus de SAS Institute se concentrează pe instrumentul de analiză și raportare din cadrul platformei SAS, platforma ce reflectă activitatea unei organizații prin prelucrări complexe ale datelor, prin analizele și rapoartele pe care le furnizează. Aplicația permite analize în funcție de o multitudine de variabile și dimensiuni, putând fi setate chiar de către utilizator.

'Pentru a intelege care sunt liniile de afaceri care trebuie dezvoltate, clientii si operatiunile profitabile, o banca moderna are nevoie de informatii corecte, furnizate la timp si cu relevanta pentru contextul respectiv. Modulul de analiza a informatiei furnizate trebuie sa fie suficient de flexibil pentru a permite un management competitiv intr-un mediu dinamic, in continua schimbare.' afirma Paul Roman Country Manager SAS Institute Romania.

In contextul studiului de caz prezentat, SAS Business Inteligence - Management Strategic si Operational pentru mediul bancar romanesc, SAS Business Intelligence reprezinta pentru BRD Groupe Societe Generale solutia de extragere, analiza si furnizare a informatiei relevante si corecte ce permite un proces decizional si functional de la managementul executiv la cel operational. Prezentarea studiului de caz ofera detalii despre solutiile SAS pentru Business Intelligence si cum sunt acestea aplicate in practica.

SAS Enterprise BI Server - cea mai consistenta si atotcuprinzatoare solutie SAS '“ ofera:

  • Raportare
  • Interogare & Analiza
  • OLAP
  • Integrated Analytics
  • Vizualizare
  • Integrare cu Microsoft Office
  • Centralizare Metadata
  • Business Metadata Management
  • Dezvoltare de analiza si modele
  • BI Development Environment
  • Common Enterprise Data Management

SAS Institute este o companie americană internațională care activează de 29 de ani pe piața de software analitic. SAS Institute este cea mai mare companie privată de software din lume. În prezent un număr de peste 35 000 de companii din 190 de țări dispun de serviciile pe care le oferă. Înființată în 1976, în Cary, North Carolina, S.U.A., compania este specializată în soluții software care oferă un important suport de decizie managerilor de astăzi, prin transformarea datelor structurate și nestructurate, existente într-o întreprindere, în informații concrete, utile, valoroase. Compania SAS Institute realizează 95% din cifra de afaceri prin vânzarea de licențe de software. Ceilalți 5% provin din servicii de consultanță, pregătire si certificare. Pentru a-și completa oferta de produse si soluții, SAS Institute și-a creat  de-a lungul timpului o rețea foarte mare de parteneri de afaceri. Partenerii SAS oferă consultanță, implementează și dezvoltă soluții tehnice care au la bază aplicațiile SAS. Pentru mai multe informatii vizitati: www.sas.com.