.

evoMAG estimează pentru anul acesta o creştere de peste 25% a pieței locale de echipamente electronice recondiționate (refurbished). Motivele principale pentru creșterea vânzărilor de astfel de produse țin de prețul mai mic de achiziție, în unele cazuri, cu până la jumătate față de echipamentele noi, dar și de performanțele pe care le au aceste echipamente, care, cu toate că sunt mai vechi, au configurații de actualitate, apropiate celor de ultimă generație. „În ultimul an, ne-am dublat vânzările în categoria de echipamente electronice recondiționate. Tot mai mulți clienți au conștientizat avantajele produselor refurbished, cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, inovația tehnologică nu a mai pus accent atât de mult pe puterea de calcul, ci pe reducerea dimensiunilor produselor și pe eficiența energetică a acestora”, precizează Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.
 
În prezent, la evoMAG pot fi achiziţionate echipamente refurbished ca laptopuri, calculatoare / sisteme PC, imprimante laser alb-negru, imprimante laser color, multifuncţionale și monitoare.
 
Best buy
 
Cele mai cumpărate produse din categoria de electronice recondiționate de la evoMAG sunt laptopurile, cu o pondere de 68% în vânzări, calculatoarele / sistemele PC, cu 20% pondere în vânzările de electronice refurbished, şi imprimantele / multifuncționalele, cu 10% pondere.
 
Astfel, spre exemplu, clienții evoMAG pot achiziționa laptopuri recondiționate de la 699 de lei, calculatoare refurbished la prețuri începând de la 269 de lei sau imprimante multifuncţionale refurbished (laser) mai ieftine cu 52%. Electronice refurbished accesibile la preț vor putea fi cumpărate și de Black Friday, produsele disponibile atunci la reduceri fiind însă diferite de cele de acum.
 
Ce sunt produsele refurbished?
 
Produsele refurbished sunt echipamente IT profesionale ce au fost utilizate în mediul de afaceri european şi care, prin diferite programe de leasing, se întorc la producător şi sunt vândute ulterior ca echipamente electronice recondiţionate. Producătorii care oferă aceste echipamente sunt Dell, HP, Lenovo, Fujitsu, Lexmark, Brother, Samsung, HP și mulți alții. 
 
Produsele refurbished sunt curățate foarte bine de praf și de urme de utilizare, beneficiază de verificarea fiecărei componente, eventual de înlocuirea unor piese, dacă este cazul, apoi sunt testate pentru a fi funcționale 100%, în conformitate cu produsul original.
 
Principalele avantaje ale produselor recondiționate
 
Laptopuri, calculatoare/sisteme PC:
 
- Prețuri reduse, în unele cazuri, chiar și la jumătate față de un sistem similar nou
 
- Produsele sunt livrate cu Windows licențiat (Windows 10 Home și Pro) preinstalat 
 
- Configurația este de actualitate (sisteme I3, I5, I7)
 
- Sistemele sunt testate 
 
- Garanție 12 luni
 
Imprimante / multifuncționale, monitoare:
 
- Prețuri mai mici, în medie, cu până la 30%
 
- Compatibilitatea componentelor verificată prin sute de teste, astfel încât performanța să nu fie afectată
 
- Software actualizat
 
- Garanție 12 luni  
   
Echipamentele electronice recondiționate reprezintă o soluție bună atât pentru firmele care vor să reducă din costuri, cât și pentru cele care vor să investească în sisteme puțin mai vechi, dar care rulează foarte bine majoritatea aplicațiilor noi. Totodată, electronicele refurbished sunt achiziționate din ce în ce mai mult și de utilizatorii individuali care conștientizează aceste avantaje. 
 
Despre evoMAG
 
evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează peste 170.000 de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, auto, de îngrijire personală, sport & fitness, asigurări şi produse destinate nou-născuților. evoMAG.ro este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane, iar peste 80% dintre clienți ar recomanda magazinul pentru calitatea serviciilor oferite. evoMAG este companie românească de familie, fondată în 2005, de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general.