.

Peste o treime dintre românii care cumpără constant cărți în limba engleză au vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, majoritatea sunt femei cu studii superioare, dispuse să cheltuiească lunar circa 100 de lei pe titlurile preferate, potrivit informațiilor Okian.ro, una dintre cele mai mari librării online de carte în limba engleză din România. Conform reprezentanților Okian.ro, peste 30% dintre cumpărătorii fideli ai librăriei fac parte din segmentul de vârstă 25-34 de ani, au studii superioare, venituri peste medie și sunt, în marea lor majoritate, femei. Aceștia sunt urmați, îndeaproape, de tinerii cu vârste între 18 și 24 ani, cea mai mare parte amatori de literatură de ficțiune, dar și cărți de business sau dezvoltare personală.

"În ciuda părerii generale cum că tinerii români nu citesc sau nu sunt interesați de literatură, profilul cititorului Okian demonstrează opusul. Generația de 18-34 de ani reprezintă clientul fidel de carte, care comandă și cheltuie pe literatură cel puțin 100 de lei pe lună. Sunt cititori educați, cu gusturi bine definite, care știu exact ce gen și titluri își doresc", precizează Tudor Benga, CEO Okian.ro. Potrivit acestuia, ficțiunea este cel mai căutat și bine vândut gen literar, în special subgenuri precum dystopian fiction, care include celebra trilogie Hunger Games semnată de autoarea americană Suzanne Collins, și romantic fiction, care include, printre altele, titluri semnate de americanul John Green.

În cazul okian.ro, comanda medie de carte se ridică la aproximativ 110 lei, fiind ușor mai mare în a doua parte a anului, noiembrie-decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a evenimentelor de e-commerce, precum Black Friday.

Cea mai ridicată comandă de carte online Okian din 2013 s-a ridicat la 3.900 lei și a constat în mai multe titluri de specialitate din domeniul picturii in ulei.

Despre Okian

Okian realizeză comerț cu carte străină și românească de peste 15 ani, fiind unul dintre principalii comercianți de carte din România, reprezentant al celui mai mare grup educațional din lume, Pearson Education.