.

SES își consolidează poziția de lider al distribuției video prin satelit prin creșterea numărului de gospodării pe care le deservește cu mai mult de 4 milioane, la peste 355 milioane la finalul lui 2018. „SES investește în instrumente și servicii care să ajute clienții în o mai bună cunoaștere a pieței în care operează, care să le permită să aibă mai mult succes în business. Studiul Satellite Monitor este un astfel de instrument, care accentuează valoarea pe termen lung a piețelor video cheie ale SES și atenția pe care o acordăm clienților”, precizează Ferdinand Kayser (foto), CEO SES Video. „Dincolo de schimbările din obiceiurile de consum video, este clar că distribuția video prin satelit rămâne un instrument esențial în furnizarea unui experiențe de vizionare de înaltă calitate pentru cei mai importanți radiodifuzori și deținătorilor de conținut la nivel global. Prin diversificarea serviciilor noastre vom continua să susținem dezvoltarea și succesul viitor al partenerilor noștri.”
  
Rezultatele studiului anual „Satellite Monitor” derulat de SES evidențiază extinderea acoperirii SES și accentuează importanța rolului satelitului în furnizarea de conținut video către un public larg, direct și indirect, sigur și accesibil. În Europa, transmisia prin satelit, în special prin soluțiile DTH, rămâne principala tehnologie de distribuție, SES deservind 167 milioane de gospodării pe tot continentul. 
 
SES, liderul transmisiei HD și UHD
 
Satelitul continuă să fie o platformă atractivă pentru distribuția video, solidă și eficientă din punct de vedere a costurilor, ceea ce o face ideală pentru transmisia programelor HD și UHD. SES este liderul global al distribuției de conținut video de înaltă calitate, cu cel mai extins pachet de canale HD și UHD între operatorii de satelit. SES transmite aproape un sfert dintre canalele HD disponibile prin satelit la nivel global și mai mult de o treime din canalele comerciale UHD. 
 
La finalul lui 2018, sateliții SES distribuiau 8151 canale TV la nivel global, în creștere cu 6% față de 2017. Avansul a venit în principal din adăugarea de noi canale HD și UHD în flota SES de peste 50 de sateliți dedicați transmisiei video. Numărul canalelor HD transmise de sateliții SES a ajuns la 2777 la finalul lui 2018 (plus 7% față de 2017), în timp ce numărul de canale UHD disponibile pe sateliții SES a fost de 41, în creștere cu 46% față de anul anterior. 
 
2018 a fost cel de-al 25-a an în care SES a derulat studiul Satellite Monitor. Informațiile detaliate pe care le furnizează despre acoperirea SES și trendurile în consumul de conținut video s-au dovedit a fi instrumente de valoare pentru clienții SES și consolidează calitatea SES de partener de încredere al radiodifuzorilor și deținătorilor de conținut la nivel global.