.

Guvernul american a lansat pe 12 februarie un mecanism de prevenire a atacurilor informatice, suspectate că ar viza securitatea națională a țării, precizeaza Mediafax. Washingtonul a autorizat crearea unei rețele pentru schimbul de informații cu privire la atacuri informatice, mecanism care va funcționa pe bază de voluntariat. Obiectivul principal al acestei măsuri constă în protejarea infrastructurii statului împotriva unor atacuri care ar putea să o paralizeze. "Acest caz reprezintă o dovadă că sectorul privat și Guvernul pot și trebuie să lucreze împreună pentru a elimina această amenințare", precizeaza Barack Obama (foto), președintele SUA. "Deși această inițiativă reprezintă un pas important, încă rămân multe de făcut pentru consolidarea securității în domeniul Internetului".

"Prosperitatea Americii, securitatea sa națională și libertățile noastre individuale depind de angajamentul nostru de a garanta securitatea în domeniul Internetului, care trebuie să inspire încredere și să fie interoperabil", a subliniat Obama.

Recent, experți în domeniul securității informatice au anunțat că au descoperit un virus folosit în spionajul cibernetic care a vizat guverne și companii din 31 de state și au afirmat că acest virus era sponsorizat de către un stat.