.

Compania T-Systems - transportatorul celui mai mare operator telecom european, Deutsche Telekom, a organizat la Munchen un adevărat tur de forță la nivel internațional. Mai mult de 500 de participanți din toată lumea, reprezentând cele mai mari companii telecom ale lumii au venit în capitala Bavariei pentru a afla noua ofertă a ICSS (International Carrier Sales & Solutions). Evenimentul comercial a fost precedat de o zi destinată presei de specialitate din întreaga lume. La eveniment au fost invitate din România revistele 'Comunic@ții Mobile' și 'e-Week'.

Scurtă prezentare T-Systems
Organizarea nemțească a făcut ca într-o singură zi să fim informați atât despre istoria, strategia cât și despre planurile operatorului german. Astăzi, ICSS colaborează cu peste 900 de operatori internaționali din 192 de țări , furnizând voce, date, servicii în bandă largă, date și voce prin Internet Protocol. ICSS lucrează cu 480 de operatori pentru produsele de voce, 115 operatori pentru date tranzitate prin Internet Protocol și 270 de transportatori pentru servicii de bandă largă. Cu sediul la Bonn (Germania), ICSS are birouri regionale în Marea Britanie, Franța, Ungaria, Singapore și USA, prin 21 de reprezentanțe comerciale.
Portofoliul ICSS este organizat în 7 grupuri: IP, Bandă largă, Voce, Acces, Mobilitate, Servicii de voce cu valoare adăugată și Soluții personalizate. Rețeaua T-Systems este o infrastructură ultramodernă și conectează prin fibră optică centre de afaceri la nivel internațional, care însumează peste 150.000 de kilometri. Dacă T-Systems International continuă să-și mărească infrastructura globală, ICSS vrea să-și mărească oferta, printr-o acoperire la scară planetară a rețelei.
Principala provocare cu care T-Systems vrea să schimbe percepția transportatorilor la nivel internațional este considerarea acestora drept clienți multinaționali, cărora le poate oferi soluții la fel de complexe și personalizate ca și oricărui alt operator telecom din lume. Se face, astfel, trecerea de la vânzarea en-gros de minute și taxarea traficului prin rețea la soluții personalizate, în funcție de cerințele și clienții fiecărui transportator deservit. Compania oferă acum afaceri reciproc avantajoase, prin înțelegerea și consilierea clienților finali, oferind soluții de transmiterea a SMS-urilor de pe fix către mobil, spre exemplu. 'Suntem nevoiți să intrăm pe piețele din Est care au definivat liberalizarea telecom, cu o ofertă care nu va putea fi deloc neglijată, ba chiar dimpotrivă', a declarat Detlev Diessner '“ membru al Comitetului Executiv T-Systems și responsabilul principal al ICSS.
La evenimentul media au participat și analiști telecom de top, Katya Ruud - analist principal la Gartner - prezentând o elocventă expunere despre 'reacțiile pozitive la schimbările din piața europeană de gros'. Conform acesteia, industria telecom a trecut printr-o etapă explozivă între 1996 - 2001, printr-o etapă de consolidare între 2001 '“ 2004 și se află în prezent în căutarea unei noi indentități a structurii. Dacă în prima etapă, numărul jucătorilor era de ordinul miilor, în etapa secundă acesta s-a înjumătățit, astăzi putând aminti doar de câteva zeci de jucători importanți la nivel mondial. Cuvintele de ordine sunt azi schimbarea modelului de afaceri, prin adoptarea unei convergențe la toate nivelurile, prin aplicarea unui control financiar strict. Aplicând aceste priorități, piața de gros se transformă mai degrabă într-una de retail, cu toate avantajele ce decurg de aici. Asistăm astfel la o 'liberalizare' a ofertei marilor transportatori, ce pot face față acum unei strategii mai adaptate către clientul final. Se merge în direcția unei integrări totale, susține analistul Gartner, prin politica 'Any device over any network to any Content'.