.

UPC România, Animal Planet și Grădina Zoologică București relansează platforma educațională on-line Digital Zoo cu un nou cuplu de animale unice în România dar și cu un concurs de scenarii pentru copii.

Cei doi noi membri ai familiei Digital Zoo sunt cuplul de tamarini Julio și Isabela, două maimuțe pitice cu creastă albă. Vizitatorii website-ului http://digitalzoo.kappa.ro pot urmări începând de astăzi micuțele mamifere în direct, zi de zi, alături de vecinii lor deja îndrăgiți: leii Ella și Marc, cuplul de urși Gina și Vasilică, tigrul Luna și celebrul pelican Gogu.

După ce anul trecut s-au înregistrat aproximativ 68.000 de vizitatori unici pe pagina de web a proiectului, inițiatorii Digital Zoo continuă povestea în această vară, cu noutăți și provocări.

Micii vizitatori ai grădinii zoologice virtuale, cu vârste între 7 și 14 ani, vor putea participa la primul concurs din România de scenarii on-line, inspirat din viața animalelor.

Copiii sunt invitați să viziteze secțiunea de concurs a proiectului. Aici vor avea posibilitatea de a vizualiza și selecta dintre cele 20 de secvențe filmate disponibile pe site, imaginându-și un scenariu despre un moment din viața animalelor.

Concursul se va desfașura în perioada 22 iulie – 31 august 2010, iar rezultatele vor fi anunțate pe data de 10 septembrie. Câștigătorul locului I își va vedea scenariul montat într-un scurt film afișat pe site și va primi un laptop, în timp ce deținătorul locului II va primi o tastatură wireless si un memory stick de 16 GB. Premiile puse în joc sunt oferite de UPC.

Inițiatorul proiectului, UPC România a cultivat de-a lungul timpului o adevărată tradiție în ceea ce privește inițiativele de educare a publicului, atât în România cât și la nivel internațional.

Digital ZOO continuă platforma educațională a UPC în România, care include recent lansatele programe de televiziune educaționale: Da Vinci Learning și JimJam (dedicat copiilor), dar și proiectele Internet Safety si Magic Desktop, care au rolul de a educa copiii cu privire la siguranța pe Internet și care constituie un instrument util și prietenos prin care aceștia și părinții lor pot învăța lucruri importante pe această temă.

Informații suplimentare despre UPC

UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicații prin cablu din țara noastră. Rețelele UPC România deservesc, în acest moment, peste 1.219.000 de clienți în 200 orașe. Potrivit viziunii companiei, această lume fascinantă în care trăim, dar deseori complexă, trebuie să fie accesibilă tuturor. Cei 10.000 de angajați UPC din Europa dau viață viziunii companiei prin simplitatea și căldura umană care se regăsesc în fiecare din acțiunile lor. UPC România este afiliată la Liberty Global, Inc. (www.upc.ro)

Liberty Global, Inc. este liderul industriei mondiale de comunicații prin cablu oferind servicii avansate de video, voce și internet în bandă largă, pentru a-și conecta clienții la lumea informației, a comunicării și a divertismentului. La data de 31 martie 2010, LGI oferă servicii de înaltă calitate, către aproximativ 18 milioane de clienți din 14 țări în principal în Europa, Chile și Australia. Liberty Global, Inc. deține acțiuni în companii de distribuție de programe și conținut media, cum este Chellomedia în Europa. (www.lgi.com)

Informații suplimentare despre Animal Planet

Animal Planet este unicul brand din lume care oferă telespectatorilor conținut captivant, plin de emoție și pasiune, dedicat animalelor – de la specii sălbatice până la animale de companie. Animal Planet stabilește o legătură între oameni și animale, oferind publicului acces la informații și divertisment prin intermediul mai multor platforme, între care: televiziune, online (accesând discoverytv.com) și produse comerciale. Găsim aici natură în stare pură, prezentatori originali, momente irepetabile din viața animalelor sălbatice și a oamenilor apropiați de ele, inițiative și instituții care își propun să protejeze natura și medicină veterinară la cel mai înalt nivel.

Programele Animal Planet sunt difuzate 24 de ore pe zi, incluzând docu-telenovele, programe despre supraviețuirea speciilor, divertisment cu animale de companie și istorie a naturii. Câteva dintre cele mai de succes programe sunt: Regatul Panda, Insula Urangutanilor, Moșia mangustelor, Animale de la A la Z.

Animal Planet este disponibil în peste 315 milioane locuințe din întreaga lume. Postul face parte din portfoliul companiei Discovery Networks, alaturi de Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Travel&Living, etc.

Informații suplimentare despre Grădina Zoologică București

Grădina Zoologică București a fost înființată în anul 1955, însă nu sub forma actuală, ci a unui mic "colț zoologic". Până în anul 1959, efectivele de animale s-au concentrat progesiv în colțul zoologic Băneasa, care mai târziu a devenit Grădina Zoologică București.

Zoo București acoperă o suprafață de 5.85ha și deține în jur de 150 de specii și subspecii, aparținând atât faunei exotice, cât și faunei autohtone.

Zoo București te așteaptă în fiecare zi începând de la 9.00 dimineața cu povești despre anaconde, cinteze, struți și tigri, oi berbere și alte animale pe care le-ai mai văzut doar la Animal Planet. Plimbă-te pe aleea tigrilor și oprește-te apoi la familia leilor, ce locuiește într-o cușcă transparentă, nouă, care-ți va da impresia că te afli chiar lângă ei. Urmărește joaca maimuțelor și ascultă cum găinușele de baltă vorbesc pe limba lor. Nici nu-ți vei da seama când a trecut o zi întreagă în care vei face cunostință cu sute de noi prieteni.