.

TANDBERG lansează cel mai nou echipament destinat zonei de teleprezență personală, denumit EX90. Acest echipament revoluționar destinat teleprezenței individuale la birou sau biroul de acasa, se distinge prin capabilități audio superioare, o calitate video excepțională și o interfață inovatoare touch-screen, într-o singură soluție de tip desktop, care va schimba modul în care executivii și experții percep comunicarea și colaborarea.

"Generarea oportunităților de afaceri prin intermediul e-mailului și a convorbirilor telefonice este acum de domeniul trecutului. Executivii din ziua de astăzi nu au timp să aștepte răspunsuri sau să nu se facă înțeleși. Aceștia trebuie să poată fi conectați față în față cu oricine, la orice oră, fără notificări în prealabil, pentru a genera o accelerare a procesului de luare a deciziilor și creșterea afacerilor în timp real. Noul echipament EX90 le permite executivilor să comunice cu experții, clienții și angajații, ca și cum ar fi în aceeași cameră. Acest sistem extrem de versatil include un display HD de mari dimensiuni, pentru a oferi o experiență audio-video de excepție, care să genereze o interacțiune naturală și o ușurință de utilizare sporită", precizează Fredrik Halvorsen, CEO TANDBERG.

Noul EX90 se conectează 1080p30 cu ușurință, la orice format standard de comunicare video sau prin intermediul teleprezenței, folosind prima interfață de tip touch-screen de 8", denumită TANDBERG in Touch. Bazat pe tehnologia TANDBERG gândită pentru zona de teleprezență, noul controller in Touch, simplifică modul de inițiere a video call-urilor, partajarea de conținut și accesarea funcțiilor avansate, printr-o singură mișcare a degetului, fără a fi nevoie de folosirea unei telecomenzi. Mai mult decât atât, EX90 include capabilități MultiSite, care permit adăugarea altor participanți la orice apel video inițiat, în timp ce ecranul HD cu diagonala de 24" asigură o vizibilitate crescută pentru participanții la discuție. EX90 poate înlocui cu succes monitorul PC și vine dotat cu o pereche de căști special gândite pentru a permite comunicarea cu dispozitivul.

"TANDBERG EX90 impune noi standarde în teleprezența la birou. Acest echipament este o extensie naturală a camerelor destinate teleprezenței. Ne bazăm pe soluțiile de teleprezență și video-conferință oferite de TANDBERG pentru comunicarea imediată, în persoană, pentru a pregăti întâlnirile medicale și pentru a scurta procesul de luare a deciziilor", declară Steve Henderson, Program Manager pentru Varian Medical Systems, cel mai mare producător de echipamente medicale și software pentru tratarea cancerului și a altor afecțiuni medicale. "Conectarea de la biroul meu având aceeași calitate a devenit foarte ușoară prin folosirea interfeței inTouch. Funcțiile avansate și asemănarea cu celelalte ecrane sensibile la atingere îmi pun tot ce am nevoie la îndemână tot ce am nevoie ".

Pentru soluții perfect adaptate, utilizatorii au posibilitatea de a adăuga un monitor suplimentar la EX90, pentru a păstra experiența de comunicare față în față, chiar și atunci când este necesar schimbul de documente. Pe lângă posibilitatea de a înregistra discuțiile în format video HD, camera PrecisionHD integrată display-ului se rotește la 90 de grade, pentru a le permite utilizatorilor să împărtășească scheme, hărți, radiografii sau alte documente, dar și modele sau sample-uri. Combinând aceste funcționalități cu posibilitatea de a adăuga alte dispozitive multimedia sau periferice, EX90 este soluția ideală pentru colaborarea în cadrul oricărei industrii.

"Teleprezența este un sistem care presupune mai multe aspecte decât set-up-ul camerei sau numărul de ecrane. Când vorbim de acest fel de soluție, trebuie să ne gândim mai curând la caracteristicile care o aduc mai aproape de experiența reală a unei întâlniri față în față sau a oricărei alte modalități de interacțiune umană", declară Dominic Dodd, Frost&Sulivan. „EX90 face acest lucru prin adaptarea experienței naturale oferite de către Teleprezența TANDBERG la condițiile impuse de munca la birou. Rezultă astfel o soluție foarte atractivă de tip desktop care face comunicarea video și teleprezența mult mai ușoare pentru utilizatori, păstrând în același timp uneltele de comunicare și specificațiile necesare sporiririi experienței resimțite de participanți, pentru a crește eficiența".

EX90 este la ora actuală disponibil prin intermediul partenerilor Tandberg.

TANDBERG demonstrează noile capabilități ale lui EX90 în cadrul VoiceCon Orlando, Florida, care se desfășoară între 22 și 25 martie.