.

Technics, producător  de echipamente audio hi-fi în cadrul Panasonic Corporation, anunţă lansarea pick-up-ului direct-drive Grand Class SL-1200G. Acesta are încorporate numeroase caracteristici ale modelului anterior, Grand Class SL-1200GAE, produs în ediție limitată cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea mărcii Technics și deja vândut integral. Ridicându-se la nivelul marilor așteptări față de produsele Technics, SL-1200G va livra aceeași calitate premium a sunetului precum cea oferită de modelul aniversar SL1200GAE. Noul model va fi comercializat în ediție nelimitată, astfel încât toți audiofilii dornici să redescopere şi să experimenteze emoția sonoră unică a discurilor de vinil analogice. 
 
„Numeroasele recenzii favorabile impresionante pe care le-a avut modelul SL-1200GAE din partea presei internaționale de specialitate au confirmat performanțele audio incredibile ale acestuia precum și meticulozitatea cu care a fost fabricat acest produs excepţional”, precizează Frank Balzuweit, Panasonic European Product Manager pentru Technics. „Ca urmare a cererii extrem de mari pentru modelul SL-1200GAE ediție limitată, ne simțim obligați să venim în întâmpinarea clienților care nu au reușit să-l achiziționeze și care își doresc cea mai bună experiență audio, oferindu-le modelul SL-1200G”. 
 
 
Construcție în trei straturi
 
Modelul SL-1200G are o construcție în trei straturi care constă într-un platan rigid solid din alamă şi din aluminiu turnat sub presiune şi garnitură fonoabsorbantă care acoperă întreaga suprafaţă de dedesubt. În acest fel se elimină rezonanţa inutilă, obținându-se o rigiditate ridicată şi amortizarea vibraţiilor. Stabilitatea de rotaţie lină şi masa inerţială depăşesc chiar şi valorile modelului Technics SP-10MK2, pick-up-ul standard direct-drive utilizat în trecut în întreaga lume de către staţiile de radiodifuziune. 
 
 
Depăşirea problemelor analogice din trecut
 
În cazul pick-up-urilor analogice obişnuite, calitatea sunetului era afectată de mici vibraţii ale motorului şi de fluctuaţii ale vitezei de rotaţie, cunoscute sub numele de „trepidaţie”. Prin combinarea cunoştinţelor şi a expertizei acumulate ca pionier al pick-up-urilor direct-drive, modelul SL-1200G poate elimina acest efect de „trepidaţie” prin intermediul unui motor direct-drive de concept nou fără miez de fier. Orice eventuale vibraţii imperceptibile ale motorului au ajuns să fie evitate şi mai mult datorită senzorilor de poziţionare rotativi de înaltă precizie, ghidaţi de un sistem controlat de un microprocesor. 
 
 
Modelul SL-1200G îşi propune să ofere cel mai uniform control posibil al rotaţiilor prin utilizarea unui codificator la baza motorului care detectează precis unghiul de rotaţie. 
 
Mai mult decât atât, construcţia cu două rotoare reduce presiunea de contact, menţinând totodată un cuplu ridicat şi limitează, de asemenea, vibraţiile extrem de mici din timpul rotaţiei. În acest fel, este posibilă reproducerea acelui sunet cald şi a nuanţelor subtile ale acordurilor muzicale gravate în canalele discurilor analogice, atât de apreciate de iubitorii de vinil.   
 
Braţ cu amortizare ridicată
 
 
Braţul este fabricat din magneziu uşor care a fost trefilat la rece pentru a îmbunătăţi caracteristicile materialului şi pentru a creşte efectul de amortizare. Numeroasele noastre teste de ascultare au demonstrat faptul că magneziul este în mod clar superior aluminiului din punct de vedere al experienței audio.
 
În plus, sensibilitatea ridicată la mişcare este obţinută cu ajutorul construcţiei tradiţionale Technics cu suspensie cardanică şi ax de rotaţie orizontal, respectiv vertical ce se intersectează într-un singur punct central, precum şi cu ajutorul rulmenţilor de înaltă precizie ce folosesc o carcasă prelucrată prin tăiere.
 
Gamă variată de doze pentru diferite tipuri de sunet
 
Una dintre plăcerile unice oferite de redarea analogică este posibilitatea de a schimba doza pentru ca genul de muzică și senzațiile oferite de aceasta să corespundă, astfel încât ascultătorii să se bucure de diferite tipuri de sunet. Modelul SL-1200G include două contragreutăți suplimentare diferite care fac posibilă utilizarea unei game variate de doze. În combinație cu contragreutatea care acceptă mase ale dozelor între 5,6 și 12 g , greutatea suplimentară mai mică mărește valoarea maselor la 10-16,4 g, în timp ce greutatea suplimentară mai mare acceptă mase ale dozelor între 14,3 și 19,8 g. 
 
Construcţie în patru straturi a carcasei
 
La construcţia anterioară în trei straturi din aluminiu turnat sub presiune s-a adăugat un panou superior prelucrat extrem de fin, cu o grosime de 10 mm, din aluminiu imaculat, Bulk Moulding Compound (BMC), precum și picioare izolatoare fabricate dintr-un compus format din cauciuc siliconic complex, absorbant – similar cu cel al modelului SL-1200GAE. Această construcţie în patru straturi combină rigiditatea înaltă cu absorbția ridicată a vibrațiilor și cu un finisaj și aspect premium.
 
Grand Class SL-1200G - un design complet nou pentru redefinirea pick-up-ului direct-drive
 
Motor direct-drive fără miez 
 
Controller de motor de mare precizie
 
Braţ extrem de sensibil
 
Platan din alamă
 
Izolator din cauciuc siliconic
 
Design exclusiv Technics
 
Design adoptat de la seria SL-1200
 
Placă superioară din aluminiu masiv
 
Viteze ale pick-up-ului
 
33 1/3 rpm, 45 rpm, 78 rpm
 
Pas în domeniu variabil
 
±8%, ±16%
 
Dimensiune şi greutate
 
L: 453 mm H: 173 mm  G: 372 mm / aprox.18 kg
 
Terminal Ieșire Phono x1 / împământare x1
 
Disponibilitate
 
Pick-up-ul va fi disponibil începând cu luna octombrie 2016.
 
 
www.technics.com sau urmăriţi technics.global pe Facebook sau @technics pe Twitter.
 
Despre Panasonic
 
Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluţii pentru clienţi în domeniul electronicelor de consum, aplicaţiilor rezidenţiale, auto, a soluţiilor profesionale şi în industria echipamentelor. De la înfiinţarea sa în 1918, compania s-a extins la nivel global şi activează în prezent în peste 474 de sucursale şi 94 de societăţi asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de  56,794 miliarde EUR (7,553 trilioane JPY) în anul încheiat la 31 martie 2016. Dedicată în permanenţă atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viaţă şi o lume mai bune pentru clienţii săi.