.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a anunțat vineri 19 august că supune consultarii publice pe www.mcti.ro, Ordinul privind implementarea sistemelor de comunicatii prin tehnologia Personal Handyphone System (PHS).

Ordinul stabileste conditiile de introducere cu caracter experimental al tehnologiei de comunicatii electronice Personal Handyphone System (PHS), MCTI avand ca prioritate incurajarea implementarii de noi tehnologii care sa permita accesul la comunicatii la un cost redus. Cu prilejul participarii la plenara ECC (Electronic Communications Comittee) din acest an de la Reykjavik, Islanda, reprezentantii MCTI au prezentat intentia de a introduce in Romania tehnologia PHS.

Personal Handyphone System este un sistem bazat pe tehnologia TDMA, care foloseste microcelule ce acopera o arie de 100 pana la 500 metri in diametru. In Romania, se va utiliza frecventa de 1895-1900 Mhz, PHS coexistand cu sistemul DECT in cadrul acestei benzi de frecventa și operând în vecinătatea zonei inferioare pentru banda alocată pentru UMTS

Proiectul este disponibil in cadrul sectiunii "Legislatie", subsectiunea "Proiecte legislative".