.

Samsung Electronics a prezentat noile soluții de climatizare în cadrul expoziției Mostra Convego Expocomfort 2018 (MCE), în Milano, Italia, ce are loc în perioada 13 - 16 martie. Cu ajutorul noilor soluții de climatizare prezentate, Samsung își consolidează poziția de lider deținută în industrie și își întărește poziția detinută în sectorul european HVAC (încălzire, ventilație și aer conditionat). „Samsung se poziționează ca lider în industria B2B pe piața globală, datorită produselor inovatoare și a tehnologiei excepționale. Ne dorim să ducem mai departe expertiza în domeniul tehnologiilor HVAC pe piața europeană, cu ajutorul tehnologiei noastre Wind-Free și funcționalităților IoT", precizează Charles H. Park, Vicepreședinte al Digital Appliance Business, Samsung Electronics.
 
Organizată o dată la doi ani, MCE este cea mai mare expoziție HVAC la nivel global, ce atrage peste 2.000 de expozanți și 160.000 de vizitatori din întreaga lume, pentru a prezenta ultimele tehnologii din industrie. În cadrul expoziției, Samsung a dezvăluit tehnologia sa unică Wind-Free și a prezentat planurile de a o extinde în Europa. De asemenea, compania a expus gama completă de climatizare Wind-Free, destinată atât uzului rezidențial, cât și comercial (inclusiv unitățile cu 1 și 4 direcții).
 
 
Tehnologia Wind-Free este una dintre cele mai remarcabile inovații. După obținerea temperaturii dorite cu modul Fast Cooling, acesta menține temperatura optimă fără nici un curent de aer direct, prin dispersarea ușoară a aerului răcoros prin micro-orificii, care asigură un efect de răcire natural, obținut datorită tehnologiei Wind-Free.
 
De asemenea, Samsung introduce atât aparate de aer condiționat rezidențiale, cât și comerciale, care conțin agentul frigorific R32 - o alternativă ecologică de răcire, care respectă reglementările de mediu din Europa. În comparație cu agentul frigorific standard R410A, R32 aduce o reducere de până la o treime din potențialul de încălzire globală (GWP) și este caracterizat de o eficiență ridicată, chiar și în cantități mai mici.
 
Totodată, în cadrul expoziției Samsung a prezentat și noi soluții personalizate de aer condiționat pentru medii specifice: rezidențial, clădiri de birouri, hotelier și retail. Clienții B2B vor avea șansa să vadă serverul b.IoT, soluția integrată de management al clădirii, precum și o casă inteligentă bazată pe SmartThings, care susține viziunea Samsung asupra unui stil de viață conectat.
 
Nu în ultimul rând, Samsung a prezentat o varietate de produse de aer condiționat: 360 Cassette, aerul condiționat circular și eficient energetic, care asigură o răcire uniformă ce reduce curenții de aer direct, precum și DVM S Eco HR, un aer condiționat cu capacitate mică, care poate funcționa simultan răcind și încălzind case sau spații comerciale de dimensiuni reduse.