.

Începând cu acestă ediție, vă vom dedica periodic câte un supliment despre cele mai sensibile probleme ale comunității mobile de la noi.

Consumatorii celor mai noi tehnologii din România au nevoie să fie informați, dar și formați în ideea celor mai noi descoperiri științifice. Nu este un slogan, ci doar o necesitate organică. Poate că numai conștientizând publicul despre cele mai acute subiecte din comunicații, vom avea consumatori mai pretențioși și mai atenți.

Mai toate ziarele de scandal, de senzație, exploatează lipsa de informații a utilizatorilor de telefonie mobilă, trăgând semnale false asupra iminentului pericol al 'radiațiilor' acestor echipamente asupra sănătății umane. Este un subiect care atrage, uimește, sperie și poate crea dependență, ca și existența OZN-urilor, prezența E-urilor în produsele alimentare sau descoperirea apei pe Marte. Nu vreau să cred că acele jurnale tabloide chiar își desconsideră cititorii considerându-i manipulabili la limita de jos a bunului simț, însă realitatea îmi probează în fiecare zi contrariul. Numai săptămâna trecută au apărut mai multe astfel de subiecte, cel din Evenimentul Zilei despre cuptoarele cu microunde fiind cel mai periculos.

Spunea acolo jurnalistul de tabloid că vitaminele din alimente sunt distruse prin gătirea la cuptorul cu microunde. Pentru a preveni o tratare după ureche a unui subiect cu un așa de mare impact în Occident și SUA, însă pe deplin neglijat în mass media noastră, am inițiat un supliment special dedicat influenței câmpurilor electromagnetice (EMF '“ electromagnetic field) asupra sănătății umane.

Toți factorii serioși din industria de Comunicații au avut o bună reacție la acest proiect, fiind pregătiți cu documentele la zi. Aveți astfel reunite în 32 de pagini, format A5, tot ceea ce ar trebui să știe un utilizator profesionist de comunicații mobile din lume, pentru a fi convins că se află pe mâini bune, când s-a decis să aleagă tehnologia pentru a comunica mai bine. De la amintitul hulit cuptor cu microunde și până la impozantul satelit de comunicații, ce gravitează împrejurul Terrei, toate aceste unelte ale inteligenței umane ne asigură un avantaj competitiv în fața suficienței și lipsei de civilitate a unor concetățeni de-ai noștri.

Citind materialele suplimentului, vizualizând graficele și documentele organizațiilor internaționale, dar și de la noi, veți afla despre valorile indicelui SAR al fiecărui terminal mobil, despre regulile de plasare a antenelor GSM pe blocuri și despre interacțiunea câmpurilor electromagnetice și organismele vii. Spre liniștea și confortul nostru, câmpurile generate de telefonul mobil au intensități de până la 20 ori mai mici decât limitele admise de organismele reglementative, cuptoarele cu microunde nu alterează alimentele, ci ne ajută să gătim, televizoarele și radiourile nu dăunează grav sănătății. Dimpotrivă!

În concluzie, ca să fiți pe deplin liniștiți, nu aveți nici o șansă să muriți de cancerul generat de radiațiile telefonului mobil, mai degrabă decât de afecțiunile declanșate de fumul de țigară, alcool, droguri și tot mai mult sedentarism. Culmea e că o banală telecomandă de televizor emite un câmp electromagnetic de 5-6 ori mai mare decât telefonul mobil. Și n-am auzit ca cineva să fi murit radiat, cu telecomanda zapând printre canalele TV. Până la clipa de apoi, însă, aveți grijă ce citiți, pentru că presa autohtonă a uitat de mult îndemnul latinilor 'Qui scribit, bis legit' (Cine scrie, citește de două ori). La noi, azi, se scrie de zece ori mai mult decât se citește, și uitați ce bine am ajuns cu toții...