.

Motorola și Microsoft au anunțat pe 16 septembrie lansarea telefonului mobil MPx200, pe care rulează sistemul de operare Microsoft Windows Mobile. Cele două companii au semnat un acord de colaborare pentru producerea unor telefoane inteligente și dispozitive Pocket PC, proiectate pentru crearea unei 'telecomenzi' virtuale destinată persoanelor cu o mare mobilitate, centrate pe web și care au nevoie de conectivitate permanentă. Modelul MPx200 va fi disponibil din luna octombrie în rețelele Orange din Europa și la alți distribuitori din Europa și Hong Kong. Mai târziu, dar tot în acest an, AT&T Wireless va lansa echipamentul și în SUA. Combinând performanțele telefoanelor mobile Motorola, cu puterea oferită de Windows Mobile, noul echipament pune la dispoziția utilizatorilor o platformă de comunicare deosebită, precum și funcționalități multimedia robuste și navigare pe web. Sincronizarea e-mail-urilor, a informațiilor din calendar și a agendei se face cu Microsoft Outlook, printr-o conexiune directă la PC, sau prin intermediul sincronizării wireless cu un Exchange Server. Modelul Motorola MPx200 are o cartelă de memorie ce poate fi extinsă până la capacitatea de 1 GB.

Funcționalități MPx200

l Puteți avea un control total asupra vieții dvs. profesionale și personale prin sincronizarea programului Microsoft Outlook cu telefonul mobil printr-o conexiune USB, tehnologie infraroșu sau - în cazul în care organizația dvs. este dotată cu tehnologie MIS2000 ori cu o variantă mai recentă (Exchange 2003, de exemplu), vă puteți actualiza email-ul, contactele și calendarul printr-o conexiune GPRS furnizată de către operatorul mobil. Motorola MPx200 permite o funcționalitate Personal Information Management, prin intermediul Microsoft Outlook, cu ajutorul căreia puteți vizualiza și interacționa cu inboxul, contactele, calendarul și task-urile dvs. printr-o simplă atingere de buton.

l Puteți fi în contact permanent cu cunoștințele dvs. atât din viața profesională, cât și din cea privată. Iar dacă doriți să navigați, să faceți cumpărături sau să faceți schimb de informații pe Internet, atunci o soluție absolut atrăgătoare ar putea fi browser-ul Motorola MPx200 Pocket Internet Explorer.

l Dacă doriți să vă impresionanți directorul cu creațiile dvs. video, atunci puteți apela cu încredere la Motorola MPx200, care vă oferă posibilitatea vizionării imaginilor dinamice (video) prin Windows Media Player. De asemenea, puteți asculta fișiere WindowsMedia și MP3 cu ajutorul aplicației Windows Media Player și al microfonului polifonic.

l Chiar dacă sunteți un profesionist extrem de serios, nu trebuie să renunțați la pasiunile copilului din dvs. Beneficiind de capacități impresionante de descărcare și de rulare a numeroase jocuri, puteți personaliza telefonul Motorola MPx200 pentru a da naștere celui mai râvnit joc din visele dvs. Iar cu MSM Messenger chiar puteți să trimiteți mesaje amuzante celor dragi.