.

Divizia Siemens Informații și Comunicații Mobile (Siemens mobile) a lansat un model cu design clasic și caracteristici de ultimă generație '“ SX1.
Design-ul opțional, dispunerea unică a tastelor, precum și una dintre cele mai puternice suite de caracteristici și aplicații din lume pentru dimensiunea sa, conferă telefonului SX1 o poziție aparte '“ fiind perfect chiar și pentru cei mai exigenți consumatori.
În locul unei tastaturi obișnuite, SX1 are benzi cu taste inserate în marginile laterale ale telefonului, pentru a îi da acestuia o formă elegantă și strălucitoare. Design-ul inovator transformă ecranul color mare, cu o rezoluție de 64K, în punctul central al aparatului, fără să îi afecteze dimensiunea, întrucât SX1 cântărește doar 116 grame. Tastele principale de navigare sunt așezate discret sub ecran, ajutând la navigarea facilă pe verticală, sau chiar pe orizontală, dacă aplicația permite.
Pe cât de frumos pe atât de puternic, SX1 conține cel mai nou pachet de jocuri și aplicații pentru afaceri. Printre caracteristicile acestui telefon subțire, cu un volum de numai 99 cm cubi se găsesc: video player încorporat, înregistrare video, casetofon și radio FM, un set bogat de jocuri pentru platforme Serie60 sau Java (J2ME), un set complet de aplicații pentru afaceri comparabile cu un PDA normal - care oferă inclusiv sincronizare locală și wireless. Combinând ultimile tehnologii din domeniul jocurilor și aplicațiilor pentru afaceri, SX1 este perfect pentru cei care 'muncesc mult și se distrează și mai mult'.
Peter Zapf, Președinte al Siemens Mobile a spus: 'Acesta este încă o premieră mondială pentru Siemens mobile. Cu un design unic, făcut pe măsura eleganței telefonului, credem că SX1 va călca pe urmele succesului imens al modelului SL45i, telefonul nostru revoluționar MP3. SX1 este ideal pentru consumatorii cu adevărat exigenți, care vor să profite de toate serviciile 2.5G, cum ar fi: sistem video MMS și descărcări de aplicații și conținut OTA (over-the-air). Este noul standard pentru viitoarea generație de telefoane.'
Construit pe platforma Symbian, telefonul SX1 este o versiune modificată a seriei 60 în ceea ce privește interfața și platforma de aplicație. Aceasta ajută la o folosire facilă și permite utilizatorilor să își personalizeze telefoanele cu o serie de aplicații care pot fi descărcate de pe Internet.
Siemens SX1 este deja disponibil în România prin distribuitorii autorizați și partenerii Siemens.