.

Connex a făcut o donație în valoare de 100.000 euro Serviciului Mobil de Urgență pentru Resuscitare și Descarcerare (SMURD) din Târgu Mureș, pentru care a implementat o soluție integrată de comunicații.

SMURD a dotat 8 ambulanțe cu echipamente medicale și de comunicații ce transmit în timp real parametrii medicali ai pacienților monitorizați în ambulanțe către 4 computere plasate la dispeceratul de urgență 112 și la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean. SMURD a mai primit de la Connex 20 de telefoane mobile, dispozitive handsfree, kituri pentru mașini și 4.000 de minute gratuite pe lună.

'Echipele medicale din teren au acum posibilitatea de a fi în legătură permanentă cu medicul coordonator al dispeceratului, precum și cu medicii Unității de Primiri Urgențe, și pot beneficia de asistență specializată prin intermediul soluțiilor și serviciilor de comunicații oferite de Connex. Acest parteneriat ne va ajuta să răspundem mai rapid și mai bine situațiilor de urgență și, în cele din urmă, să salvăm vieți', a spus directorul SMURD, Raed Arafat.

Connex și SMURD Târgu Mureș colaborează încă din 2004, când au testat împreună o primă soluție de comunicații. SMURD este un serviciu public de urgență cu unități funcționale în județele Mureș, Cluj, Timiș, Dolj, Sibiu, Bihor, Iași și în București.