.

Televiziunea publică va cheltui, anul viitor, peste 124 milioane de lei/ abonat de la bugetul de stat pentru îmbunătățirea transmisiei TV prin unde herțiene. Proiectul se adresează unui număr de 2.762.546 de abonați și își propune introducerea tehnologiei digitale și creșterea gradului de acoperire a teritoriului cu programul TVR2 (închirieri stații și circuite Radiocomunicații), potrivit Proiectului de Buget pe 2003 prezentat Camerei Deputaților la jumătatea lunii octombrie. Totalul estimat de ore de emisie va fi de 8.760, cu un grad de 99% de acoperire a teritoriului cu programele România 1 și 50% acoperire a teritoriului pentru TVR2.
Statisticile privind strategia pentru 2003 și perspectiva 2004-2006 preved că programul România 1 va fi, în continuare, o televiziune generalistă care se adresează tuturor categoriilor de vârstă și sociale, arată Media Expres. În paralel, TVR2 este o televiziune cu caracter educativ adresată tineretului, cu obiective majore precum informare și educare, complementar canalului România 1. Prin intrarea în emisie regională, pe frecvența TVR2, studiourile teritoriale SRTv se pot adresa comunităților din zonele învecinate. Aceasta reprezintă o altă latură a strategiei SRTv care are în vedere și un TVR Regional. Publicul TVR Cultural este interesat de cultură, iar TV România Internațional emite programe destinate vorbitorilor de limbă română din Europa, Asia Mică și Africa de Nord. Programul este preluat de societăți de televiziune prin cablu din SUA, Canada și Australia și promovează imaginea României în lume.

Prioritățile pentru 2003 și perspectiva pe 2004-2006 prevăd închirierea canalului satelit pentru TVRi și TVRC. TVRi a trecut de la 12 ore/zi la 24 ore/zi din mai 2002. Pe de altă parte, în interiorul TVRi a fost începută dezvoltarea unui program titrat în limba engleză.
De asemenea, se are în vedere asigurarea transmiterii exclusiv prin satelit a TVR Cultural, lansat în septembrie 2001, la 19 aprilie 2002 inaugurîndu-se transmisiile regulate.
Transmiterea și acoperirea prin satelit a continentului nord-american, efectuate prin stația Cheia a SNRc, reprezintă doar prima etapă a proiectului tehnic de acoperire, fiind considerată, însă, insuficientă, întrucât semnalul nu poate fi recepționat decât în partea estică și cu antene mari de satelit, accesibile doar operatorilor de cablu. Cea de a doua etapă constă în ridicarea semnalului pe un satelit 'domestic' care să acopere integral teritoriul SUA și Canada de Sud, în sistem DTH. Proiectul de buget al SRTV pe 2003 este de 419 miliarde lei, față de 407 miliarde lei alocate în anul 2002. Ponderea bugetului pentru fiecare segment vizat va fi următoarea: 675 milioane de lei cheltuieli de personal (finanțare cheltuieli de deplasare TVR Internațional); 343 miliarde de lei pentru închirierea stațiilor și circuitelor de comunicații; 53 de miliarde de lei pentru închirierea canalului satelit; 1,7 miliarde de lei pentru funcționarea direcției TVRi, 4,7 miliarde de lei pentru achiziționarea echipamentelor; 4,5 miliarde de lei '“ asigurarea pazei; 3,9 miliarde de lei cheltuieli de capital din care 1,6 miliarde de lei investiții pentru Direcția TVRi. Din totalul de 419 de miliarde de lei, 343 de miliarde vor proveni de la Bugetul de Stat.