.

Televizoarele Sony 3D ocupă primele trei locuri, pe segmentul televizoarelor LCD 3D, în clasamentul 3D Radar al celor mai bune 10 televizoare 3D prezente pe piață la ora actuală, depășind astfel produsele similare ale celorlalți producători și confirmând poziția de lider a companiei Sony pe segmentul televizoarelor 3D.

3D Radar, cea mai importantă platformă europeană online de informații referitoare la cele mai noi tehnologii 3D, parte a TechRadar, una dintre cele mai importante resurse de știri din domeniul tehnologiei, a inițiat un test comparativ de anvergură, care a inclus toate televizoarele 3D disponibile pe piață la ora actuală. În urma testului, televizoarele Sony 3D au ocupat primele trei locuri, pe segmentul televizoarelor LCD.

Pentru rezultatele complete ale testului, accesați : http://3dradar.techradar.com/3d-tech/depth-10-best-3d-tvs-world-today-17-09-2010

Pe cel mai înalt loc s-a clasat vârful de gamă de la Sony, modelul ‘Signature’ 3D KDL-60LX903. "Cu un design compact, de doar 64 de mm și beneficiind de liniile minimaliste Monolith de la Sony", modelul LX903 oferă "imagini 3D extrem de puternice, care oferă utilizatorului o experiență de vizualizare imersivă". În plus, studiul 3D Radar a evidențiat și calitatea imaginilor 2D a televizoarelor LX903, care asigură "imagini naturale în format High Definition". Mai mult, testul a evidențiat funcțiile destinate divertismentului multimedia ale modelului 200Hz Motionflow LX903, incluzând "impresionantul serviciu BRAVIA Internet Video, cea mai completă platformă de televiziune online în acest moment’’, alături de serviciul Bravia Internet Widgets și conectivitatea Wi-Fi.

Modelul KDL-52HX903 a ocupat următorul loc, fiind apreciat pentru tehnologia de iluminare Direct LED backlight, care oferă imagini 2D de neegalat. Acest model se poate transforma într-un extraordinar televizor 3D prin intermediul emițătorului și al ochelarilor 3D. Aclamat de 3D Radar pentru "aspectul minunat, alături de imagini perfecte" și "pentru capabilitățile multimedia", modelul 2D este capabil să redea și imagini 3D.

Modelul KDL-40HX803 completează clasamentul și este apreciat pentru "efectul de profunzime și luminozitate a imaginilor, alături de performanța HD" și "valoarea pronunțată".

Ochelarii 3D de la Sony, disponibili împreună cu modelul LX903 sau ca accesorii pentru modelele HX803 și HX903, au fost apreciați pentru confortul sporit și pentru faptul că nu permit pătrunderea luminii, aspecte esențiale în momentul achiziționării unui televizor 3D, deoarece lumina care ar putea să pătrundă în câmpul vizual deteriorează calitatea imaginilor.

Televizoarele Sony 3D din seriile HX8xx, HX9xx și LX9xx sunt disponibile în România, prin intermediul partenerilor Sony.