.

Microsoft a afirmat la mijlocul lunii martie că este în discuții avansate cu compania Audiovox Communications Corporation pentru dezvoltarea noului dispozitiv wireless 'Thera', bazat pe platforma Pocket PC. Oferta va fi adresată operatorilor americani Verizon și Sprint PCS. Noul dispozitiv, o noutate absolută, suportând transmisii de date, imagine și voce. Deși este proiectat de Audiovox, Thera va fi fabricat, totuși, de Toshiba Mobile Communications Company.

În altă ordine de idei, Microsoft a anunțat semnarea unui acord de colaborare cu operatorul american VoiceStream, în privința furnizării unor dispozitive cu platforme PC 2002 Phone Edition, care vor funcționa pe rețeaua GPRS a operatorului. Nici una dintre companii nu a precizat însă cine va fabrica noile dispozitive. Noile anunțuri ilustrează politica agresivă a companiei Microsoft pe scena wireless de accelerare și adoptare a platformelor sale mobile, în detrimentul sistemelor de operare Palm și Symbian, utilizate de Handspring, Kyocera și Nokia.

Noul Pocket PC 'Thera' este primul dispozitiv wireless echipat cu sistemul de operare Windows, care va fi oferit prin intermediul companiei Sprint PCS în Statele Unite. Inițiativa este inedit ilustrată de însăși denumirea noului produs (cuvântul grecesc "thera" se traduce prin "deschidere" sau "poartă de ieșire"). Dispozitivul este dotat cu capacități de telefonie, va oferi consumatorilor acces la e-mail, browsing Web, mesagerie îmbunătățită, jocuri și comerț mobil la viteze comparabile cu cele oferite de conexiunile Internet de tipul dial-up. Noul dispozitiv este destinat rețelei avansate de date wireless a companiei Sprint PCS, ce furnizează acces Internet la viteze de până la 144 kbps. Rețeaua este construită cu tehnologia Code Division Multiple Access (CDMA) dezvoltată de Qualcomm Inc. și este programată pentru lansare la nivel național în vara anului acesta. Sprint PCS a declarat că noul dispozitiv va avea la bază softul Powered Pocket PC 2002, dezvoltat de Microsoft pentru computerele handheld. Acesta va utiliza tehnologia modem SW.TO dezvoltată de compania Sierra Wireless Inc. pentru furnizarea de apeluri telefonice wireless, acces Internet și e-mail. Dispozitivul va fi produs pentru Audiovox Corp. VOXX.O de catre Toshiba Mobile Communications Co. Compania a declarat că noul dispozitiv va avea dimensiunile unui card miniatural și va cântări aproximativ 198 grame.