.

Consiliile de administrație ale companiilor Enel din România s-au reunit pe 29 aprilie și l-au numit pe Toni Volpe (foto) în calitate de membru și Președinte al acestora. În urma unei decizii a managementului Grupului Enel, el va prelua aceleași funcții și responsabilități deținute anterior de Luca D’Agnese, devenind Country Manager al Enel România. Toni Volpe s-a alăturat Grupului Enel în urmă cu 10 ani și a obținut o importantă experiență internațională în câteva funcții manageriale cheie din cadrul grupului. Între 2011 și 2014 a fost Director Planificare Resurse Umane, Compensații, Dezvoltare, Instruire și Recrutare la nivel de grup, raportând directorului Enel pentru Resurse Umane și Organizare.

În această funcție, el a susținut angajamentul sporit și implicarea managementului Enel în activitățile de dezvoltare a capitalului uman, reproiectarea unor procese strategice cheie de resurse umane, precum și procesul de integrare al grupului Enel. Din 2005 până în 2011, a fost Country Manager în America de Nord pentru Enel Green Power (EGP), raportându-i directorului general executiv al EGP. Sub conducerea lui, compania și-a diversificat portofoliul accesând noi tehnologii și a înregistrat o creștere substanțială a capacității instalate și marjei brute, devenind un operator lider în domeniul centralelor regenerabile în Statele Unite și Canada. Anterior, Toni Volpe a lucrat în Departamentul pentru Strategie Corporativă al Enel, raportând direct directorului general executiv al grupului Enel cu privire la programe cheie de dezvoltare corporativă.

Toni Volpe a absolvit cum laude Facultatea de Management, Economie și Inginerie Industrială din cadrul Universității Politehnice din Milano, Italia, finalizându-și studiile cu un MBA la Școala Postuniversitară de Afaceri a Universității Columbia, New York, SUA.

Volpe ocupă noua poziție la Enel România, un investitor important în această țară, începând cu 30 aprilie. Se alătură companiei într-un moment important al dezvoltării acesteia, performanța rețelei îmbunătățindu-se considerabil în ultimii ani.

După trei ani la conducerea Enel România, Luca D’Agnese va prelua o altă poziție de conducere importantă, din cadrul Grupului Enel. Întreaga echipă îi mulțumește dlui. D’Agnese pentru conducerea sa, pentru abordarea profesionistă și energică de care a dat dovadă, cu ajutorul căreia compania a reușit să obțină rezultate semnificative.