.

Miron STRATAN, Director Marketing, Topex, la Gala Premiilor COMUNIC@ȚII Mobile 2005

Statistici: 15 ani de experiență în telecomunicațiile civile și militare, implicare directă a 30% din echipa Topex în cercetare-dezvoltare, exporturi de 70% din echipamentele produse, obținerea sistemului de Management al Calității implementat conform ISO 9001, certificat de către SRAC și recunoscut de către IQNet. Topex a lansat primele terminale fix-mobile UMTS din lume în martie 2005, la CeBIT.

În România Topex are 500.000 linii instalate prin interfețe fix-mobil, gateway'“uri, 24 centrale telefonice și soluții personalizate și a încheiat parteneriate strategice cu operatorii Connex Vodafone, Zapp și cu furnizorii Cisco și Siemens. În țară, distribuția și rețeaua de service include 62 de reprezentanți vânzări, 24 de parteneri de service și 7 parteneri integratori de soluții telecom.

Internațional, Topex are vânzări în 34 de țări, inclusiv Marea Britanie, Franța, Spania, și o rețea de distribuție în 18 țări.

Soluțiile TOPEX sunt dedicate operatorilor de telefonie mobilă (prin soluții pentru convergența comunicațiilor fixe și mobile), dar și companiilor mari și integratorilor IT&C (prin soluții de reducere a costurilor de comunicare bazate pe VoIP și convergența fix-mobil). Topex oferă și comunicații speciale pentru transporturi (prin soluții pentru aviație, căi ferate și transporturi rutiere).

Soluțiile dedicate operatorilor mobili includ echipamente 2G, mai precis interfață analogică GSM pentru voce, interfață ISDN GSM pentru voce și interfață analogică CDMA 1x pentru voce și date; echipamente 3G, prin interfață analogică UMTS pentru voce și date, interfață ISDN UMTS pentru voce; router wireless Wi-Fi dedicat transferului de date (cu opțiune de voce) pentru rețelele 2G-3G: UMTS, EDGE, GPRS, CDMA 1x EV-DO, CDMA 1x.

Soluțiile dedicate companiilor mari și integratorilor IT&C includ soluții pentru reducerea costurilor de comunicare bazate pe VoIP și convergența fix-mobil; soluții modulare și scalabile; translator semnalizări telecomunicații; centrale telefonice IP; Convertor de trunchiuri E1; gateway VoIP - Mobil '“ Fix.

Comunicațiile speciale pentru transporturi includ sisteme de telecomunicații pentru controlul traficului aerian complet digitalizate. ROMATSA folosește din 2001 soluțiile Topex pentru controlul zborurilor civile în spațiul aerian al României. Topex furnizează și sistemele de telecomunicații pentru controlul traficului feroviar și de gestionare a flotelor de vehicule.