.

Toshiba anunță lansarea primului UltrabookTM detașabil – modelul Satellite Click 2 Pro P30W. Dispozitivul ultra-portabil 2-în-1 este proiectat pentru a se putea transforma, fără nici cel mai mic efort, din laptop în tabletă, fiind opțiunea perfectă pentru cei care își doresc flexibilitatea unei tablete și confortul unui UltrabookTM.
 
"Utilizatorul din ziua de astăzi are nevoie de performanțele pe care le livrează un Ultrabook™ și de confortul oferit de o tabletă, fără să fie nevoie să facă vreun compromis. Satellite Click 2 Pro P30W duce ideea de UltrabookTM la un nivel superior, oferind un plus de  flexibilitate la birou, acasă sau în călătorii, performanțele tehnice neavând de suferit", a  declarat Lucian Condruz, Country Manager, Toshiba România.
 
Compania japoneză Toshiba continuă inovațiile în domeniul echipamentelor electronice. După aproape 30 de ani de la crearea și lansarea pe piață a primului laptop din lume, ghidându-se după sloganul grupului Toshiba, “Committed to People, Committed to the Future”, compania demonstrează același entuziasm și aceeași energie în dezvoltarea de noi tehnologii. Astfel, Toshiba își propune să aducă în continuare tradiția și creativitatea japoneză pe piața locală și să mențină un standard ridicat al calității pe zona dispozitivelor mobile.
 
Flexibilitate sporită și libertatea de a alege
Formatul inovator al lui Satellite Click-2 Pro P30W cuprinde un Ultrabook™ cu funcții complete și o tabletă ușor de folosit, într-un singur dispozitiv. Tastatura completă, retroiluminată, detașabilă le oferă utilizatorilor posibilitatea de a păstra un nivel ridicat al productivității și al creativității, fără a fi nevoie să folosească mai multe echipamente. Grație mecanismului inteligent de atașare/detașare a ecranului, utilizatorii pot accesa cu ușurință conținutul de care au nevoie, în formatul care le este cel mai la îndemână.
 
Modelul P30W dispune de două tipuri de tastatură, care acoperă nevoi diferite. Tastatura standard oferă o autonomie a bateriei de până la șase ore , perfectă pentru vizionarea filmelor sau pentru lucru îndelungat atunci când călătorești. Versiunea îmbunătățită de tastatură oferă o autonomie de până la 9 ore1, pentru o zi întreagă de lucru, precum și o unitate HDD de 500 GB pentru stocarea fișierelor media de mari dimensiuni, dar și a tuturor documentelor importante.   
 

Design ultraportabil
Satellite Click 2 Pro P30W este un dispozitiv extrem de mobil creat pentru a putea fi folosit oricând și oriunde – grosimea este de 11 mm în modul tabletă și de 20 mm în modul notebook. Subțire, ușoară și foarte atractivă din punct de vedere estetic, carcasa Satin Gold din aluminiu oferă un aer de eleganță, dar, în același timp, de profesionalism.
 
Divertisment
Grație funcționalităților de care dispune Satellite Click 2 Pro P30W, filmele, imaginile și muzica prind viață, oferindu-vă o experiență multimedia incredibilă. Difuzoarele integrate în tabletă beneficiază de tehnologie DTS Sound™ perfecționată de Harman/Kardon® și asigură un sunet excepțional, fără a fi nevoie de conectarea altor difuzoare externe. Ecranul IPS, Full HD (1920 x 1080), oferă culori vibrante și detalii clare, în timp ce senzorul Ambient Light reglează automat luminozitatea acestuia în funcție de condițiile de iluminare exterioară.
 
Clickpad-ul de mari dimensiuni este perfect pentru sistemul de operare Windows 8.1, oferă suport complet pentru gesturi și poate înlocui, fără nicio problemă, mouse-ul tradițional, astfel încât utilizatorii de PC să se simtă extrem de confortabil atunci când lucrează. Satellite Click 2 Pro P30W oferă suport tactil în 10 puncte. Astfel, este extrem ușor pentru oricine să se joace sau să navigheze pe internet. 
 
UltrabookTM, oriunde este necesar
Grație procesoarelor Intel® Dual Core™ i5 din a patra generație, special create pentru UltrabookTM-uri, și a plăcii grafice integrate, Intel® HD 4400, Satellite Click 2 Pro P30W garantează performanțe deosebite indiferent dacă este folosit pentru divertisment, sau dacă rulează mai multe aplicații simultan. Unitatea SSD de 256 GB, integrată în tabletă, oferă un spațiu de stocare suficient de mare pentru cele mai importante documente, dar și pentru diverse fișiere multimedia, asigurând timpi de acces foarte buni și o pornire rapidă.
 
Comunicații și conectivitate
Modelul Satellite Click 2 Pro P30W permite utilizatorilor să păstreze legătura cu toți prietenii și colegii prin intermediul camerei web HD frontale și a microfonului cu tehnologie de anulare a zgomotului de fundal. Camera posterioară de 5 megapixeli include funcție de autofocus, care permite focalizarea și controlul expunerii fotografiilor prin simpla atingere a ecranului.  
 
Satellite Click 2 Pro P30W vine cu o serie întreagă de opțiuni de conectare pentru a satisface toate cerințele, indiferent de modul în care este folosit dispozitivul, fiind echipat cu numeroase port-uri și slot-uri, atât pe tabletă, cât și pe tastatură. Tableta este dotată cu un port de ieșire micro-HDMI®, pentru conectarea la un ecran extern sau televizor ce suportă rezoluție Ultra HD în vederea afișării de conținut 4k. În plus, tot pe zonele laterale ale tabletei, sunt disponibile un port USB 2.0 de dimensiuni standard, precum și un slot pentru card micro SD/SDHC/SDXC. Mai mult decât atât, pe marginile tastaturii vei găsi un port de ieșire HDMI® de dimensiuni standard, două port-uri USB 3.0 și un slot pentru carduri SD. Funcțiile Intel® WiDiTM și wireless display sunt menite să faciliteze distribuirea conținutului media, fără a fi nevoie de cabluri suplimentare. Satellite Click 2 Pro P30W este compatibil cu cel mai recent standard Wi-Fi ‘802.11ac’ pentru conexiuni la internet cu viteză superioară și integrează, de asemenea, tehnologie Bluetooth® 4.0. 
 
Modelul Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W va fi disponibil pe piața din România începând cu trimestrul al treilea, 2014.