.

Teletrans, filială a Companiei Naționale de Transport a Energiei Electrice Transelectrica, și-a început activitatea la 1 ianuarie 2003, având ca obiectiv principal furnizarea de servicii de telecomunicații și tehnologia informației pentru Transelectrica.

Pe 22 ianuarie 2003, A&C International a anunțat că a pus la dispoziția Teletrans software-ul Autodesk de proiectare asistată în valoare comercială de peste 400.000 de euro. Programele Autodesk Land Desktop, Autodesk Mapguide și Autodesk Raster Design vor fi folosite în cadrul activității de instruire a societății Teletrans. 'Pachetele software de care vom beneficia vor contribui la ridicarea nivelului educațional al personalului filialei în procesul de asistență tehnică de specialitate oferit entităților interesate din domeniul energetic', a declarat Ion Nedelcu, director general Teletrans.

'Peste 40% din filialele Regiei de Apă din Marea Britanie folosesc programe Autodesk, identice cu cele de care dispune acum și sucursala Teletrans', a declarat Waldemar Lastowski, Autodesk Territory Manager pentru Europa Centrală și de Est.
'Programele îi vor ajuta pe specialiștii companiei Transelectrica să lucreze într-o manieră modernă, adaptată la cerințele societății informaționale. Cursurile de instruire realizate pe baza programelor Autodesk vor avea ca rezultat mărirea productivității și implicit îmbunătățirea serviciilor oferite populației', a declarat Cristian Dumitrescu-președinte/CEO A&C International.

Acțiunea este prevăzută în Parteneriatul încheiat de Autodesk cu Ministerul Educației și Cercetării, potrivit căruia România beneficiază de o donație de software în valoare comercială de 64 milioane de euro, cel mai mare ajutor oferit vreodată de compania americană.