.

Startup-urile care dezvoltă produse cu potențial inovativ în tehnologie pot aplica până pe 17 mai, la How to Web MVP Academy, program de pre-accelerare adresat celor mai bune 14 echipe din Europa Centrală și de Est. Participarea în program este gratuită, iar înscrierile se realizează completând formularul disponibil online la http://mvpacademy.co. În perioada 2 iunie – 22 iulie, cele 14 echipe finaliste ale How to Web MVP Academy vor acumula cunoștințe esențiale de business și vor învăța cum să dezvolte produse de succes la scară globală și să fructifice oportunitățile existente pe piață. Pe parcursul celor 7 săptămâni ale programului, acestea vor parcurge un proces complex care conține acces la resurse educaționale și mentori cu experiență relevantă, workshop-uri dedicate și suport constant din partea echipei MVP Academy pentru a găsi resursele necesare care să-i ajute să-și rezolve nevoile specifice.

În plus, startup-urile vor lucra alături de peste 40 de mentori și profesioniști consacrați la nivel național, regional și internațional care le vor ghida pașii și îi vor susține în eforturile de a-și crește în continuare produsele și de a le valida cu piața. Printre aceștia se numără Michael Levit (Fondator Spigot și Managing Partner Founders’ Den), Alex Barrera (Fondator și Editor Tech.eu și Chief WOWness Officer Press 42), Dragoș Ilinca și Vladimir Oane (Co-Fondatori UberVu), Maxim Gurvits (Partener Teres Capital) sau Vesselina Tasheva (EMEA Community Manager Telerik). Lista completă a mentorilor How to Web MVP Academy este disponibilă online la http://mvpacademy.co/mentors

Participând la How to Web MVP Academy, startup-urile vor învăța cum să dezvolte produse viabile în domeniul tehnologiei, cum să le valideze cu piața și să creeze tracțiune inițială, cum să își spună povestea, să facă networking, să-și prezinte produsele în fața investitorilor sau să formeze comunități în jurul produselor pe care le dezvoltă.

Printre activitățile remarcabile din program se numără o sesiune de pitching privat cu Jon Bradford (Managing Director TextStars), un workshop de storytelling și pitching cu Alex Barrera (Fondator și Editor Tech.eu și Chief WOWness Officer Press 42), o sesiune de consiliere juridică susținută de Ana Maria Andronic (Partener Ana Maria Andronica Law Office), sau un workshop de dezvoltare de produs cu Daniela Neumann (Scrum Master/Change Management idealo internet GmbH).

Pe lângă oportunitatea de a lucra alături de unii dintre cei mai cunoscuți profesioniști în domeniu la nivel mondial, finaliștii How to Web MVP Academy vor avea acces pe toată durata programului la spațiul de co-working din cadrul TechHub Bucharest, precum și la evenimentele organizate periodic, fiind astfel conectați în permanență la comunitate. În plus, echipele vor beneficia de susținerea specialiștilor în domeniu în concordanță cu nevoile individuale și vor putea utiliza infrastructură tech oferită de companii internaționale (cloud hosting, acces la diferite platforme).

La finalul programului va avea loc Demo Day, eveniment în care echipele How to Web MVP Academy vor avea ocazia să își prezinte produsele și progresul înregistrat în fața audienței. Astfel, acestea vor avea ocazia să dezvolte conexiuni valoroase cu investitori de tip angel, fonduri de investiții early stage și programe de accelerare din Europa, și să demareze astfel discuțiile pentru a obține finanțări ulterioare care să îi susțină în eforturile de dezvoltare ulterioară și de scalare.

Printre programele de accelerare și fondurile de investiții care susțin How to Web MVP Academy se numără: Seedcamp, Startup Bootcamp, Hub:raum, Oxygen Accelerator, Startup Highway, Eleven Accelerator, ProSiebenSat1. Accelerator sau Axel Springer Plug&Play. Lista este completată de reprezentanți ai fondurilor de investiții early stage Teres Capital și 3TS Capital Partners. Mai mult, echipa MVP Academy va continua să aducă mentori, programe de accelerare și fonduri de investiții relevante pentru echipele participante în programul de pre-accelerare și nevoile specifice ale acestora.

„Credem că indicatorul cheie pentru succesul unui startup early stage este abilitatea echipei de a învăța și de a itera rapid, aplicând cunoștințele acumulate pentru dezvoltarea produsului. Am pregătit un program care să corespundă nevoilor pe care le anticipăm pentru echipele la început de drum, însă vom fi alături de ele permanent și le vom oferi acces la resurse adecvate pentru nevoile lor individuale și ne vom asigura că participarea la How to Web MVP Academy este o experiență relevantă pentru fiecare echipă în parte", a declarat Monica Obogeanu (Program Manager How to Web MVP Academy).

How to Web MVP Academy este un program dezvoltat în parteneriat cu Microsoft, Romtelecom și Cosmote cu sprijinul Bitdefender, Raiffeisen Bank, Hub:raum și TechHub Bucharest și se adresează startup-urilor din Europa Centrală și de Est care dezvoltă produse în domeniile software, hardware, internet of things, mobile, robotică, biotech, medtech sau ecommerce. Acestea trebuie să aibă cel puțin un prototip funcțional al produsului și cel mult doi ani de activitate, să nu fi ridicat finanțări mai mari de 50.000 EUR și să nu fi participat anterior la un alt program de accelerare.

Aplicațiile vor fi evaluate de un juriu de specialitate luând în considerare experiența echipei, dimensiunea și tendințele din industrie, validarea cu piața, tracțiunea inițială, potențialul și impactul la nivel internațional, precum și fezabilitatea proiectului. Aplicațiile pentru participarea la How to Web MVP Academy se realizează online la http://mvpacademy.co până sâmbătă, 17 mai, iar finaliștii vor fi anunțați oficial vineri, 23 mai.

Mediatizarea programului este asigurată de Goal Europe, Netokracija, IT Dogadjadi, Digjitale, Entrepreneur.bg, Newtrend.bg, Adevărul Tech, Forbes România, Wall-Street.ro, Business Cover, Manager Express, Business Woman, Market Watch, Ctrl-D, PC World, Computer World, Gadget Trends, Today Software Magazine, Agora, Yoda.ro, Incont.ro, România Liberă, Zelist Monitor, Comunicatedepresa.ro, Games Arena și Times New Roman.

Despre How to Web

How to Web MVP Academy este un program de pre-accelerare adresat startup-urilor din Europa Centrală și de Est. Acesta se va desfășura în perioada 2 iunie – 22 iulie la TechHub Bucharest și va reuni 14 echipe cu potențial din regiune. Pe lângă componenta educațională, echipele finaliste vor beneficia, pe toată durata programului, de spațiu de co-working, mentorat, acces la comunitatea tech la nivel internațional și conexiuni cu investitori de tip angel, programe de accelerare și fonduri de investiții early stage.