.

 

Interviu cu Nikolaos TSOLAS, CEO Cosmote România

C@M: Care sunt motivațiile Cosmote România de a participa la licitația pentru o licență 3G?
Nikolaos Tsolas: Una din principalele valori ale grupul Cosmote este inovarea tehnologică continuă. Serviciile 3G vor veni în completarea produselor disponibile, oferind clienților noștri cele mai noi și relevante tehnologii mobile, adaptate la specificul pieței locale. Pentru acest tip de servicii, Cosmote România va beneficia de know-how-ul grupului Cosmote, care a introdus 3G-ul pe piața din Grecia încă din anul 2004.

C@M: Ce va face compania d.voastră cu licența 3G, în cazul câștigării acesteia?
Nikolaos Tsolas: Conform planurilor de dezvoltare înaintate către IGCTI în cadrul ofertei pentru licență, Cosmote intenționează să ofere servicii 3G accesibile și relevante pentru consumatorii români.

C@M: Cum veți reuși să recuperați investiția în licența 3G?
Nikolaos Tsolas: Investițiile în implementarea sistemului 3G în România sunt incluse în planificarea financiară a Cosmote, ca parte a angajamentului său de dezvoltare durabilă în această țară. Strategia de dezvoltare și implementare a rețelei 3G este detaliată în oferta prezentată către IGCTI.

C@M: Care sunt principalele atu-uri ale Cosmote pentru a deține o licență 3G în țara noastră?
Nikolaos Tsolas: Unul dintre avantajele importante de care Cosmote beneficiază în vederea implementării serviciilor 3G în România este experiența și forța financiară a grupului Cosmote, cel mai de success operator regional din SEE. Grupul a lansat tehnologia 3G în Grecia încă din 2004, unde se bucură de un succes deosebit.
Tehnologia 3G va continua să câștige teren și în România, pe măsură ce se vor promova serviciile relevante care vor ieși în întâmpinarea nevoilor de comunicare mobilă ale utilizatorilor români. Cosmote intenționează să ofere servicii 3G relevante și accesibile pentru consumatorii români, diferențiându-ne astfel de ceilalți operatori prezenți.