.

Satelitul Sentinel 2B va fi lansat în noaptea de luni spre marți în cadrul programului european de observare a Pământului Copernicus, coordonat de Comisia Europeană în parteneriat cu Agenția Spațială Europeană (ESA). Lansarea se va realiza cu o rachetă Vega de la cosmodromul european Kuru, din Guyana franceză, la ora 01:49 GMT pe 7 martie, a anunțat societatea franceză Arianespace. Arianespace a lansat deja Sentinel-1A în aprilie 2014, Sentinel-2A în iunie 2015 și Sentinel-1B în aprilie în 2016. Aceasta va fi a treia lansare a anului a Arianespace și a noua cu lansatorul ușor Vega de la începutul exploatării Centrului spațial din Guyana în 2012. Durata misiunii, care este de a plasa pe orbită satelitul, construit de Airbus, este de aproximativ 58 de minute, informează France Presse, citată de Agerpres.
 
 
Sentinel-2B și fratele său geamăn Sentinel-1B au rolul de a monitoriza suprafețele de teren, insulele mari și apele interioare și de coastă. Cei doi sateliți vor orbita Terra în 5 zile, colectând date referitoare la vegetație, păduri, tipul solurilor și habitatelor. Misiunea va furniza informații utile în special pentru practicile agricole care contribuie la gestionarea securității alimentare.
 
 
Imaginile cu inundații, erupții vulcanice și alunecări de teren servesc la cartografierea zonelor afectate necesară în gestionarea situațiilor de urgență.