.

RCS & RDS are, începând cu luna octombrie 2009, un nou Vicepreședinte pentru Operațiuni Comerciale și de Marketing.

Noul Vicepreședinte, Niculae Pleșa, 42 ani, va coordona strategiile și politicile comerciale și de marketing pentru toate cele 5 linii de business ale RCS & RDS: televiziune prin cablu și prin satelit Digi TV, Internet Digi Net, telefonie fixă Digi Tel, telefonie mobilă Digi Mobil și televiziunea cu profil sportiv Digi Sport. RCS & RDS concentrază astfel responsabilitatea menținerii statusului de principal jucător în industria de telecomunicații și pe cea a creșterii puternice pe toate segmentele telecom.

 

Cu o experiență de peste 14 ani în industria telecomunicațiilor și în management, cu un background solid în business development, Niculae Pleșa a înregistrat performanțe în creșterea, uneori de la zero, a unor afaceri importante în piața de telecomunicații din România (InfoGate Telecom, 2K Telecom, AccessNet International S.A., CableVision, Comunicații Naționale Mobile), în cadrul unora dintre ele fiind și acționar majoritar.

 

„Performanțele de business ale d-ului Niculae Pleșa, experiența îndelungată în dezvoltarea afacerilor cu profil telecom, în strategii de marketing și vânzări, au constituit un argument puternic pentru numirea sa în funcția de Vicepreședinte Operațiuni Comerciale al RCS & RDS. Rolul d-ului Pleșa va fi să aducă brandul Digi pe o poziție de forță în piața din România", a declarat președintele RCS & RDS, Alexandru Oprea.

 

Relațiile de afaceri puternice pe care RCS & RDS le stabilește cu partenerii săi reprezintă un alt argument pentru care noul vicepreședinte a fost ales pentru preluarea acestor responsabilități strategice pentru companie. Niculae Pleșa a fost acționar și General Manager al InfoGate Telecom, companie cu care RCS & RDS a avut un parteneriat strategic ce a culminat prin preluarea integrală a furnizorului de internet de către operatorul 4play.

 

„În urmă cu 2 ani adusesem InfoGate, compania pe care o conduceam, în punctul în care devenise element strategic pentru importați jucători din piață. Oferta de preluare venită dinspre RCS & RDS a însemnat o oportunitate pentru InfoGate. Operatorii au ofertat, am negociat și RCS & RDS a câștigat. Acum RCS & RDS devine o oportunitate pentru mine personal și sunt decis să câștig din nou, alături de această echipă. Când D-ul președinte Oprea mi-a propus să îmi asum responsabilitatea conceperii și aplicării strategiilor de marketing și vânzări pentru RCS & RDS, am considerat că aceasta era cea mai importantă provocare pe care am avut-o de-a lungul carierei mele. Și am decis să accept propunerea de a conduce un sector atât de important din cadrul RCS & RDS și de a crește agresiv vânzările acestei companii care înregistrează deja cifre de afaceri de sute de milioane de euro."

 

RCS & RDS își menține și în 2009 poziția de lider pe piața serviciilor de televiziune prin cablu și prin satelit, cu un număr de peste 2.550.000 de abonați și pe aceea de lider al serviciilor de internet, unde înregistrează un număr de peste 1.000.000 de utilizatori unici. În industria serviciilor de internet, RCS & RDS este principalul competitor atât pentru zona rezidențială cât și pentru cea de business.

 

Compania a extins recent oferta pentru acest serviciu, prin lansarea în 7 județe a internetului mobil Digi Net Mobil destinat ambelor tipuri de clienți, pe care intenționează să îl aducă în toate orașele mari din România.

Compania rămâne în continuare și primul operator alternativ pe segmentul rezidențial și pe cel de business al serviciilor de telefonie fixă.

 

 

RCS & RDS și-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicații pe suport de fibră optică și acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă și mobilă peste 200 orașe din țară. RCS & RDS este lider pe piața din România în furnizarea serviciilor de internet și de televiziune prin cablu și satelit și este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixă.

 

De asemenea RCS & RDS este singura companie de telecomunicații din România care oferă pachete complete, cu 4 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV, internet de mare viteză Digi Net, telefonie fixă Digi Tel și telefonie mobilă Digi Mobil. Pentru toate pachetele de servicii, compania practică cele mai accesibile tarife de pe piață.

RCS & RDS este o companie modernă, cu o experiență de 15 ani în furnizarea soluțiilor de telecomunicații. Operatorul de telecomunicații are 6500 angajați și dispune de un număr de peste 200 puncte de prezență la nivelul întregii țări. RCS & RDS este totodată unul din cei mai importanți operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicații și în Ungaria, Cehia, Slovacia, Croația și Serbia.