.

Fabrica Powerware din Bibbiena, Italia, produce toata gama de UPS-uri Powerware Borri, în domeniul 10-250kVA. Fondată în 1932 sub numele Borri Elettronica Industriale, compania are aproape 70 de ani de experiență în domeniul electronicii de putere. Chiar de la inceput, produsele sale includeau echipamente electrice pentru aplicații industriale. Producția companiei s-a orientat spre conversia de putere încă din 1960. În 1990 a devenit parte a concernului General Signal Corporation, care de-a lungul anilor a consolidat producția echipamentelor electrice sub marca Best Power. În ianuarie 2000, Invensys a achiziționat Best Power, incluzând Borri în Divizia de Sisteme Electrice. Fabrica italiană este situată în Bibbiena, Tuscany, cu birouri de vânzări și marketing în Milano și Roma.
Produsele de bază sunt în domeniul 1 - 250kVA, constând în unități UPS (Uninterrupted Power Source) la prețuri foarte competitive pentru aplicații 24/7. De asemenea, compania produce echipamente industriale configurabile la cerere. Marca Powerware Borri se bucură de o pozitie puternică pe piața italiană și de o bună imagine și recunoaștere în sudul Europei. Sistemul de calitate al companiei a fost certificat ISO 9001 încă din 1993. Chiar în condițiile actuale de scădere economică globală, Borri a crescut vânzările totale nete cu 10%. Produsele trifazate standard pentru piața italiană au mers și mai bine, vânzările crescând cu 25% față de anul anterior.
O importantă parte a UPS-urilor Borri provin de la Custom Products Business Unit. Acest departament este specializat în proiectarea, vânzarea și întreținerea surselor de energie realizate la cerere - conform specificațiilor clienților - pentru aplicații din petrol și gaze, utilități și echipamente de putere, industria chimică, telecomunicații, transporturi și alte domenii. Programul de producție include și redresoare pentru acumulatori, invertoare DC/AC, convertoare de frecvență, convertoare de putere DC/DC și comutatoare de transfer statice.
Datorită caracterului puternic specializat al echipamentelor livrate de Custom Products Business Unit, nu este suficientă doar proiectarea, fabricarea și testarea în concordanță cu specificațiile clientului și ale standardelor. De multe ori, condițiile din mediul de lucru sunt extrem de severe, aplicațiile sunt uneori exotice și în același timp critice. Din aceasta cauză trebuie ținut cont de multe cerințe nescrise. Borri, datorită experienței vaste pe aceasta piață, le ia în considerare și le respectă întotdeauna.
Vânzarea produselor customizate diferă semnificativ de vânzarea produselor "off-the-shelf". Un mare număr de modificări ale parametrilor tehnici trebuie luate în considerare în faza de cotație, pe lângă problemele comerciale uzuale. Pentru produsele din gama UPS-urilor (modelele Powerware Borri 1000, 4000, 5000, 6000) sunt disponibile, la cerere, o serie de opțiuni: un grad mai mare de protecție, culori diferite, tensiuni nominale de intrare, de ieșire și pe acumulatori diferite de valorile standard, senzori și alarme suplimentare, cabinete de distribuție a energiei etc.
Producția de echipamente Borri include:
- UPS-uri monofazate (5-100kVA) și trifazate (10-400kVA)
- redresoare pentru acumulatori (50-100A)
- convertoare DC/AC monofazate (5-100kVA) și trifazate (10-400kVA)
- convertoare de frecvență 400Hz (aplicații în aviație)
- convertoare de putere DC/DC
- comutatoare de transfer statice
Dintre cei mai importanți clienți, menționăm: ENI Group, ABB, Alstom Power, Forester Wheeler, Bechtel, Technip, Mitsubishi Heavy Industries, Samsung Engineering.
În România, distribuitorul și centrul autorizat de service Powerware este Genesys Software România.