.

Veracomp a devenit distribuitor autorizat pentru Red Hat, furnizor de top în materie de soluții open source. Ca urmarea a acordului încheiat cu producătorul, portofoliul Veracomp include în acest moment întreaga gamă de tehnologii open source oferite de către Red Hat, inclusiv Red Hat Enterprise Linux, Red Hat JBoss Middleware, Red Hat Gluster Storage, Red Hat Ceph Storage, Red Hat Virtualization și Red Hat CloudForms. „De peste 10 ani, facem eforturi susținute pentru a ne dezvolta inteligent portofoliul de soluții, aducând în Romania producători de tehnologii care să susțină, în mod real, partenerii și implicit organizațiile pentru care aceștia dezvoltă proiecte de infrastructura IT. Red Hat este brand de soluții apreciat de specialiștii din domeniu, în România, la fel ca în întreaga lume. Tocmai de aceea, așteptările noastre sunt pe măsură!”, precizează Cătălin Matei (foto), CEO, Veracomp.
 
Preluarea distribuției Red Hat este un rezultat al strategiei Veracomp de a dezvolta competențe, dar și un portofoliu consistent în zona soluțiilor open source. La nivelul grupului Veracomp, soluțiile Red Hat au un istoric a doi ani de succes, semnarea acordului de distribuție pentru România indicând un trend ascendent în adoptarea tehnologiilor open source. Soluțiile enterprise Red Hat se concentrează pe asigurarea unor unelte necesare pentru dezvoltarea unor platforme inteligente și scalabile care să susțină creșterea afacerii în condițiile unui mediu competitiv, prin optimizarea infrastructurii existente.
 
“Suntem încrezători că extinderea distribuției în România prin Veracomp va avea efecte pozitive semnificative. Reputația pe care și-a câștigat-o Veracomp – prin portofoliul său specializat, rețeaua de parteneri atent construită, prin expertiza dobândită, cât și determinarea sa de a dezvolta competențe la nivelul rețelei de distribuție – se potrivește cu strategia globala Red Hat, care – în ultimă instanță – vizează capacitatea de asigura clienților enterprise accesul deplin la beneficiile tehnologiilor open source Red Hat”, precizează Krzysztof Rocki, Regional Manager, Red Hat CEE.
 
Red Hat este un nume sonor în industria IT, în special datorită platformei sale de operare enterprise Red Hat Enterprise Linux și Red Hat JBossMiddleware, dar și datorită portofoliului său de solutii dedicate pentru cloud, IT management, virtualizare și stocare. 
 
Veracomp este hotărât să își mențină portofoliul în zona soluțiilor de IT și să dezvolte competențe în cadrul retelei sale de parteneri. În prezent, Veracomp este distribuitor autorizat în România pentru următorii producători de soluții IT: arcserve, Certes, Extreme Networks, F5, Fortinet, Gemalto, Huawei, Infortrend, LifeSize, Quantum, Polycom, Red Hat, RSA, TrendMicro, WhiteHat. 
 
Red Hat, Red Hat Enterprise Linux, JBoss, Ceph, CloudForms și Gluster sunt mărci înregistrate sau mărci comerciale apaținând Red Hat, Inc. sau subsidiarelor acesteia din S.U.A sau din alte țări. Linux®este marcă înregistrată aparținând lui Linus Torvalds în S.U.A și în alte țări.
 
 
Despre VERACOMP 
 
Veracomp Europe a fost înfiinţat în 2007, iar de atunci a înregistrat o evoluţie permanent ascendentă. Astăzi, distribuitorul are o reţea extinsă de parteneri specializaţi, cu prezenţă la nivelul întregii ţări, cărora le asigura un portofoliu complex de soluţii de securitate, networking, stocare şi telecomunicaţii, servicii de suport tehnic, presales şi educaţional.