.

Petre FUIOREA, Manager Vânzări Directe Date & Internet, Romtelecom la Gala Premiilor COMUNIC@ȚII Mobile

Romtelecom are în vedere adoptarea unor noi tehnologii precum integrarea IP în rețele ATM, traffic engineering, circuit transport over MPLS, IP VPN.

Servicii Romtelecom disponibile din punct de vedere tehnic sunt: MPLS VPN Layer 3, MPLS VPN layer 2 (VPLS Ethernet Multipoint-to-Multipoint, FrameRelay over MPLS, ATM over MPLS), VPN MULTICAST, VPDN, INTERNET.

Servicii disponibile comercial sunt: acces Internet (iP FIX, METRO Net, Security Link, ADSL Express 2048, ClickNet Express 1024, ClickNet Express 512), servicii VPN (Hub&Spoke, any2any). Serviciul iP FIX oferă Acces internet on-line (cu variantele iP FIX Compact '“ 64 kbps, iP FIX Star '“ 128 kbps, iP FIX ULTRA - 192kbps '“ 2Mbps), tehnologie de acces gshdsl, trafic nelimitat, pachet gratuit servicii suplimentare: web hosting, e-mail server.

MetroNET oferă acces Internet și Metropolitan On-line cu trafic nelimitat, viteză garantată 192 kbps până la 2Mbps Internet, viteză până la 10Mbps MAN.

Printre soluțiile implementate de Romtelecom se enumeră proiectul VPN pentru rețeaua ATM a Raiffeisen Bank, realizat pe echipamente special proiectate pentru Raiffeisen de RAD Data Communications și integrate cu ajutorul Omnilogic, VPN MPLS cu Backup ISDN, VPN MPLS cu Backup Internet, VPN MPLS cu acces Internet la Nodul central.
Asymmetric Digital Subscriber Line (ADSL) oferă transmisii de date de mare viteză, folosind liniile telefonice existente.

Sistemul de transmisie de date este capabil să ofere accesul la aplicații multimedia pentru orice client Romtelecom. De asemenea, se oferă și o conexiune mult mai rapidă decât o conexiune dial-up, în condițiile în care sunt folosite aceleași perechi de cupru, instalate acum pentru a oferi servicii de voce. Romtelecom oferă viteze pe downstream de până la 8 Mbps și pe upstream de până la 800 kbps; 2 canale de comunicație pe aceeași linie telefonică de date (ADSL) și canal de voce (POTS) separate cu ajutorul spliterelor instalate în locația utilizatorului și, respectiv, în locația în care se află centrala telefonică a operatorului. Oferă, de asemenea, canale independente ce pot fi folosite simultan sau independent.

În prezent, RomTelecom are 6.500 de clienți la serviciile sale ADSL și 10.000 de clienți de business pentru serviciile sale IP.