.

Vodafone România aduce proiectul Biblioteca Digitală în 300 de licee din țară. Tot ce trebuie să facă elevii pasionați de lectură este să își descarce titlurile preferate, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, printr-o simplă scanare a unui cod QR, de pe Biblioteca Digitală. Descărcarea oricărui fișier este gratuită, indiferent de rețeaua de telefonie mobilă a utilizatorilor. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu BookLand și oferă, în prezent, acces la 100 titluri de carte, împărțite în următoarele categorii: Beletristica, Dezvoltare personală, Istorie și Mitologie, Limbi străine, Știință, Teatru, Poezie și Artă. Titlurile sunt din programa școlară, dar nu numai, și provin de la 55 de edituri românești.

Biblioteca Digitala Vodafone este disponibila deja in peste 130 de licee din Bucuresti, Sibiu, Buzau, Ploiesti, Focsani si Arad si pana la sfarsitul anului va fi prezenta in 300 de licee din tara. Astfel, proiectul va fi extins si in liceele din Alba Iulia, Bacau, Braila, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Pitesti, Ramnicu Valcea, Timisoara si Vaslui.

Printre liceele din Bucuresti, in care Biblioteca Digitala este disponibila, se numara si Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National I. L. Caragiale, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Colegiul National Iulia Hasdeu, Scoala Centrala sau Colegiul National Ion Creanga.

Totodata, continutul bibliotecii poate fi accesat de oricine pe tableta sau smartphone prin site-ul www.scoala.bibliotecapemobil.ro, unde este disponibila si lista completa a cartilor si autorilor din Biblioteca Digitala.

Noua etapa a proiectului Biblioteca Digitala Vodafone a fost dezvoltata de Vodafone Romania, in parteneriat cu BookLand si McCann Erickson Romania.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 409 milioane de clienti la 30 iunie 2013. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

BookLand este o librarie online (www.book-land.ro) care ofera peste 20,000 titluri de carte, ebook, audiobook, muzica, film, jocuri, cadouri si birotica, dar si un targ mobil de carte neconventional („Caravana BookLand").