.

Vodafone România, în parteneriat cu Asociația ORICUM și Feeder, prezinta Future Shorts 2008-2009, festivalul internațional care promovează și premiază scurt metraje independente.
Festivalul debutează în București, pe 10 octombrie, începând cu ora 20.30, la Galeriile Artexpo ale Muzeului de Artă Contemporană (Teatrul Național București, etajul 3), cu un eveniment  ce combină cinematografia, muzica și efectele vizuale speciale. Festivalul internațional Future Shorts a debutat în Marea Britanie în 2003 și desfășoară concomitent evenimente în peste 30 de țări din toată lumea.

Pe parcursul acestui an, dar și anul viitor, Future Shorts România va continua cu alte evenimente originale în București, Cluj, Timișoara și Iași. Fiecare eveniment este conceput astfel încât să prezinte scurt metraje în cele mai neconventionale locații, vizionarea fiind întotdeauna urmată de o noapte întreagă de distracție si muzică bună. In plus, in curand, clientii Vodafone vor putea urmari in exclusivitate in portalul Vodafone Live! toate filmele din colecția Future Shorts România și vor putea vota producția romanească favorită înscrisă în competiție.

 „Suntem încântați să susținem Future Shorts, un concept inovator prin care publicul din România se poate bucura de o experiență unică, ce combina evenimente cinematografice și muzicale, în unele dintre cele mai neobișnuite locații din România. Pentru noi este și un proiect de pionierat, prin care Vodafone aduce utilizatorilor tehnologia și distracția, oferind acces direct de pe telefonul mobil la filme, la un conținut exclusiv în orice moment și în orice loc, prin serviciul Vodafone live!", a declarat David Perrotta, Senior Director, Customer Experience, Vodafone România.

„Future Shorts dă o șansă reală tinerilor care doresc să se lanseze în cinematografie, oferindu-le o platformă prin care își pot prezenta creațiile unor audiențe impresionante și pot fi remarcați. Nu în ultimul rând, Future Shorts se bucură de spijinul Vodafone, una dintre cele mai inovatoare companii, ceea ce dă întregului eveniment o nouă dimensiune - devenind astfel primul festival mobil de scurt metraje din Romania ce se deruleaza pe parcursul unui an",  a declarat Robert Crângașu, Director Festival Future Shorts România.

Pe 10 octombrie, de la ora 20:30, la Galeriile Artexpo ale Muzeului de Artă Contemporană (TNB, etajul 3), invitați de marcă, precum Ada Solomon, Tudor Giurgiu,  și mulți alții, vor împărtăși publicului din experiența personală și le vor vorbi tinerilor despre cum au început să lucreze în industria filmului și cum s-au consacrat, oferindu-le astfel artiștilor aflați la început de drum sfaturi și idei importante.

Tot în cadrul evenimentului de lansare, câteva dintre cele mai faimoase scurt metraje din lume, apreciate și premiate la festivaluri internaționale precum cele de la Cannes, Berlin și chiar Oscar, vor fi proiectate pe parcursul întregii seri. Selecția include o colecție unică și exclusivă de producții precum „Hotel Chevalier", o comedie încântătoare semnată de Wes Anderson cu Natalie Portman în rolul principal. De asemenea, vor fi proiectate în premieră și secțiuni din Cinematic Orchestra – „To Build a  Home", videoclipul din Gnarls Barkley, un film secret din colecția DVD „Adventures în Short Film", dar și „I Love Sarah Jane" – cel mai de succes scurt metraj din cadrul festivalului din Australia, precum și alte proiecții originale.
După un maraton de 160 de minute de producții originale, evenimentul continuă cu o petrecere la care invitatul special este DJ TAYO, unul din cei mai buni și în vogă artiști din Londra. De asemenea, participanții vor putea urmări, pentru prima dată într-un eveniment cinematografic de anvergură, o sesiune live de „rescoring", reproducere originală a coloanei sonore a unor filme celebre, realizată de către DJ Silent Strike (România). Combinația dintre film, muzică, efecte vizuale spectaculoase și competiții interactive marca Vodafone vor face din lansarea Future Shorts o experiență unică pentru toți cei care vor fi prezenți.

Festivalul va fi promovat printr-o campanie de presă și radio, încluzând competiții zilnice produse de Radio Guerilla – prin care se vor acorda invitații la evenimentul de lansare de pe 10 octombrie. Biletele sunt disponibile la intrarea sălii Artexpo, prețul unui bilet fiind de 20 RON.

Future Shorts le oferă cineaștilor români șansa de a-și promova producțiile prin cea mai mare platformă internațională, iar publicul larg are ocazia de a viziona, în fiecare lună, o serie nouă de scurt metraje dintre cele mai originale și inventive.  Festivalul Future Shorts cuprinde evenimente ce se desfasoara concomitent in peste 30 de țări din toată lumea și a lansat de curând canale dedicate pentru vizionarea scurt metrajelor atât pe Joost, platforma de televiziune online (www.futureshorts.com/joost), cât și pe YouTube (www.youtube.com/user/futureshorts).
Future Shorts este organizat în Romania de Asociația ORICUM și FEEDER.RO, în parteneriat cu Vodafone Romania. Pentru mai multe informații, vizitați http://www.futureshorts.ro