.

Vodafone este lider global incontestabil pe segmentul serviciilor de roaming internațional 4G, potrivit unui nou raport publicat de către Ovum, firma globală independentă de cercetare, care arată că Vodafone oferă clienților săi servicii de roaming internațional 4G în mult mai multe destinații decât orice alt operator. "Într-o lume în care trebuie să fim tot timpul conectați, utilizatorii serviciilor mobile au nevoie din ce în ce mai mult să poată folosi aceste servicii cu acceași ușurință «ca acasă». Cu Vodafone, clienții noștri se pot bucura la maximum de timpul petrecut în străinătate, deoarece pot conta pe serviciile 4G în mult mai multe destinații decât clienții competitorilor noștri de pretutindeni, făra grija tarifelor de roaming", precizează Serpil Timuray (foto), Vodafone Group Chief Commercial Operations and Strategy Officer. 
 
Potrivit studiului efectuat de Ovum, Vodafone conduce în toate cele 18 țări analizate. Mai mult decât atât, în majoritatea piețelor incluse în studiu, Vodafone oferă peste 100 de destinații în care serviciile de roaming internațional 4G sunt disponibile, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul numărulului de destinații oferite de ceilalți operatori din aceste piețe. Lista completă a țărilor în care serviciile de roaming 4G ale Vodafone România sunt active este disponibilă aici.
 
Ian Watt, Consultant Principal la Ovum a declarat la rândul său că "tehnologia 4G are potențialul de a oferi clienților care călătoresc în străinătate viteze de broadband asemănatoare cu cele pe care le experimentează acasă. Nu este simplu să faci posibilă funcționarea serviciilor de roaming internațional 4G la nivel global și pentru operatorii de servicii de telecomunicații mobile acest lucru este o sarcină care poate dura ani de zile. Încă de la început, Vodafone a condus dezvoltarea serviciilor de roaming 4G și a preluat rolul de lider în toate țările în care operează".
 
Pentru fiecare piață analizată în noiembrie 2016, Ovum a inclus în raport primii trei operatori clasificați pe baza numărului de destinații în care oferă servicii de roaming internațional 4G: 
 
 
Ovum a analizat datele disponibile pentru 49 dintre cei 57 de operatori de rețele de telefonie mobilă, care concurează cu Vodafone pe piețele incluse în studiu. Sursa datelor analizate o reprezintă website-urile operatorilor la momentul noiembrie 2016 și informațiile suplimentare furnizate de către acestia.
 
Ovum este lider global pe piața firmelor de cercetare, analiză, consultanță și consiliere, care se axează pe studiul industriilor convergente de telecomunicații, media și tehnologie. Prin cei peste 150 de analiști pe care îi are în întreaga lume, Ovum oferă servicii de cercetare independentă și obiectivă, de consultanță și consiliere, care îi ajută pe clienți să ia deciziile cele mai potrivite pentru îmbunătățirea afacerii lor.
 
Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone are divizii în 26 de țări, 49 de rețele partenere în întreaga lume și operațiuni de broadband fix în 17 țări. La 31 decembrie 2016, Vodafone avea 470 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 14,3 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.