.

Vodafone Romania a anunțat pe 10 octombrie 2007 ca va migra catre o infrastructura de retea bazata in totalitate pe protocolul IP, care inglobeaza cele mai recente standarde ale industriei de telecomunicatii. Incepand din aprilie 2008,  cand se va incheia acest proces de migrare, Vodafone Romania va utiliza o infrastructura de retea comuna pentru toate serviciile sale – 2G, 3G, voce fixa si date fixe -.

Vodafone Romania a ales Huawei Technologies pentru dezvoltarea solutiei de migrare a retelei mobile de comutatie catre tehnologia bazata pe protocol IP.

"Vodafone Romania a decis trecerea la o infrastructura de retea bazata in totalitate pe protocol IP, implementand ultimele tehnologii si standarde ale industriei de telecomunicatii. Suntem, si in acest fel, consecventi strategiei noastre de a ne consolida pozitia de lider in inovatie si furnizor de servicii complete de comunicatii. Acest proiect ne va permite sa oferim in continuare servicii inovative clientilor nostri, bazate pe o retea flexibila si fiabila. In plus, vom fi in masura sa imbunatatim eficienta retelei noastre si sa asiguram dezvoltarea acesteia pe viitor, pentru a oferi cele mai bune servicii de comunicatii", a spus Vishant Vora, Chief Technical Officer, Vodafone Romania.