.

Peste 11.900 de pagini, aproximativ 1429 de materiale, din fondul Bibliotecii Naționale a României și Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj au fost digitalizate în două săptămâni, iar acum sunt accesibile publicului larg. O parte din materiale au fost realizate inclusiv în format audio pentru a fi disponibile persoanelor cu dizabilități de vedere. Toate acestea au fost realizate cu ajutorul a peste 130 de voluntari Orange si a peste 70 de tineri din ONG-uri și mediul universitar. În București, voluntarii au scanat si au catalogat materiale din colecţiile Bibliotecii Naţionale a României, adunate sub denumirea de „Istorie bucureșteană”, precum și cărți poștale cu Bucureștiul vechi și alte orașe din România, o parte dintre aceste documente fiind convertite în format audio pentru persoanele cu dizabilități de vedere. În Cluj, voluntarii au digitalizat documente de corespondență ale unor personalități clujene, precum Emil Isac şi  Aurel Isac, și articole publicate în presă de Emil Isac.
 
După scanare, cărțile au fost incluse în catalogul bibliotecilor și apoi încărcate pe site-urile acestora, într-o secțiune specială dedicată proiectului Orange, de unde pot fi accesate de publicul larg. Materialele prelucrate de către voluntarii Orange pentru Biblioteca Națională a României sunt disponibile aici http://digitool.bibnat.ro:8881/R/9CLCQX6CQ7GGN9BE8FYA9XHCM94EG53MKSK9KE6..., iar cele prelucrate pentru Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj aici http://jadox.bjc.qulto.ro/jadox/portal/browser.psml
 
Prin acest proiect, Orange, alături de Biblioteca Națională a României și Biblioteca Județeană din Cluj, și-a dorit să  facă un prim pas în păstrarea cărţilor şi în format electronic şi audio pentru un public mult mai larg. Prin aceasta acțiune s-au pus la dispoziția publicului materiale care altfel sunt greu de accesat. Orange a sprijinit implementarea proiectului prin echipamente tehnice și know-how, iar rezultatele obţinute au fost posibile numai cu ajutorul voluntarilor implicaţi, nu doar angajaţi, ci şi membrii ai comunităţii locale.