.

Webcam-ul amplifică experiența conversației video cu un senzor de 1,3 megapixeli, sensibilitate mărită la lumină, anularea ecoului acustic și avataruri 3D. Noul software pentru efecte video transformă utilizatorii în caractere animate 3D în timpul conversației video

Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), lider mondial în producția de webcam-uri, a lansat noul webcam Logitech QuickCam® Fusion™, ducând la un alt nivel performanțele unei camere web prin tehnologiile revoluționare de sunet, video și software. Cu un senzor de 1,3 megapixeli, tehnologiile Logitech® RightLight™ și Logitech® RightSound™ și un microfon incorporat, QuickCam Fusion îmbunătățește cu mult performanța audio și video a unui webcam obișnuit. Recomandat de Microsoft pentru a fi folosit împreună cu MSN® Messenger Video Conversation, webcam-ul QuickCam Fusion reușește să amplifice experiența conversațiilor video mai mult ca niciodată.

QuickCam Fusion este primul webcam ce include software-ul Logitech® Video Effects, lansat deopotrivă, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și personaliza și mai mult conversația video. Acest software unic permite clienților să se transforme complet în personaje animate tri-dimensionale care mimează mișcările faciale. Utilizatorii pot de asemenea adăuga accesorii imaginii de pe ecran '“ ochelari de soare sau chiar o coroană. Software-ul Logitech Video Effects funcționează cu orice aplicație de conversație video '“ de la MSN® Messenger, Yahoo!® Messenger la AOL® Instant Messenger™(AIM®).

'Lansarea QuickCam-ului Fusion reprezintă cu adevărat o nouă ștachetă depășită în comunicarea video via Internet,' afirmă Gina Clark, director de marketing de produs la divizia de Video Business Logitech. 'Trecem la un alt nivel cu noile tehnologii '“ audio, video și software '“ transformând experiența conversației video într-una mai naturală ca niciodată.'

Performanță video îmbunătățită
QuickCam Logitech Fusion folosește tehnologia Logitech RightLight '“ un sistem de tehnologii hardware și firmware care îmbunătățește calitatea imaginii într-o varietate de condiții de lumină, mai cu seamă în lumină slabă. Tehnologia Logitech RightLight dispune de un senzor avansat, sofisticat cu un sistem de lentile care lucrează împreună pentru a reda o imagine cât mai fidelă, cu un minimum de distorsiuni.

Webcam-ul Logitech Fusion are un câmp vizual larg, de 78 de grade '“ făcând-ul perfect pentru întreaga familie. Camera web poate face captură de imagini la o rezoluție de 1,3 megapixeli fără a folosi vreun software și până la 4 megapixeli cu ajutorul software-ului. Noul webcam este, de asemenea, prima cameră care suportă ratele de transfer mari ale USB-ului Hi-Speed.

Clar, fără ecou, sunet flexibil
Cu un microfon integrat, căști incluse și tehnologia Logitech RightSound, QuickCam-ul Fusion oferă utilizatorilor posibilitatea de a controla flexibil modul în care conversează via Internet, ducând la maxim performanța audio. Până acum, folosind un webcam cu o aplicație audio și video live, era nevoie de utilizarea unei perechi de căști din cauza ecoului sau a microfoniei. Integrată în software, tehnologia Logitech RightSound constă în algoritmi software avansați, așa încât utilizatorii pot comunica ușor fără a purta căști '“ ca și cum s-ar afla în aceeași cameră cu prietenii sau familia. Pentru o conversație privată, Logitech a inclus în pachet și o pereche de căști stereo.

Un design nou sofisticat
Webcam-ul Logitech QuickCam Fusion are un design mai stilat creat pentru a aduce camera mai aproape de nivelul ochiului. În loc să stea așezată pe monitorul computerului, noua cameră în formă de ochi se află exact la marginea superioară a display-ului. O clemă flexibilă permite poziționarea pe orice tip de monitor '“ fie că e TFT sau display tradițional. Când camera este activă, logo-ul Logitech localizat frontal pe webcam, se luminează ușor cu o lumină albastră. Dimensiunea noului webcam este redusă față de cea a celorlalte camere '“ lentila având doar 2 cm în înălțime. Un inel de crom în jurul lentilei, subtil stilizat din metal albastru șlefuit atinge cele mai pretențioase standarde în design.

Preț și disponibilitate
Webcam-ul Logitech QuickCam Fusion are un preț esimat la 99,99 $ în Europa. Este disponibil din luna august în SUA și Europa.

Logitech schimbă dă un nou chip comunicațiilor video prin intermediul noului software pentru efecte video
Noul software pentru efecte video transformă utilizatorii în caractere animate 3D în timpul conversației video
 
Logitech, liderul mondial în producția de camere web, lansează noul software Logitech® Video Effects, oferind clienților Logitech un nou mijloc inovativ de a-și personaliza conversațiile video. Disponibil pentru prima oară împreună cu noua cameră web QuickCam® Fusion, acest software avansat permite utilizatorilor să își schimbe complet imaginea în personaje animate 3D a căror expresii și mișcări replică perfect expresiile faciale umane. Utilizatorii de camere web QuickCam Fusion pot de asemenea purta virtual accesorii animate '“ cum ar fi ochelarii de soare. Noul software Logitech Video Effects funcționează cu orice aplicație de comunicații online, incluzând MSN® Messenger Video Conversation, AOL® Instant Messenger™ (AIM®) sau Yahoo!® Messenger.

Software-ul Logitech Video Effects recunoaște trăsăturile feței și le proiectează într-un personaj tri-dimensional numit avatar, sau creează accesorii bi-dimensionale pentru față în timp ce purtați o conversație video via Internet. Software-ul include 5 avataruri '“ incluzând un alien, un rechin sau chiar un camion, sau 4 accesorii pentru față '“ ochelari de soare sau o coroană. Utilizatorii de QuickCam Fusion vor putea downloada de pe site-ul Logitech mai multe avataruri pentru software-ul Logitech Video Effects fără nici un alt cost. Software-ul permite de asemenea captura și transmiterea via e-mail a clipurilor sau imaginilor cu avatarurile.

'Utilizatorii încearcă mereu să găsescă noi stiluri pentru a-și personaliza stilul, fie că e vorba de un articol de îmbrăcăminte sau un ring tone distinct,' afirmă Gina Clark, director de marketing de produs la divizia de Video Business la Logitech. 'Software-ul Logitech Video Effects permite utilizatorilor de camere web să își personalizeze conversația video într-un mod cât mai distractiv. Avatarurile și accesoriile devin astfel o extensie a personalității sau a stării fiecăruia, permițând unei persoane să se exprime mai liber ca niciodată.'

Software-ul Logitech Video Effects este un upgrade al software-ului Logitech pentru urmărirea mișcărilor, permițând camerei să identifice, să urmărească și să proiecteze fața umană pe fereastra video când chipul se află în raza vizuală a camerei. Folosind tehnologia Neven Vision, acest software trasează expresiile faciale prin urmărirea a 22 de puncte de pe chipul utilizatorului, în jurul ochilor, sprâncenelor și gurii. Avatarul replică mișcările faciale și expresiile după aceste puncte, miscându-se fluid în timp ce utilizatorul poartă o coversație video. Folosind acest software, imaginea video a persoanei angajate în conversație este înlocuită complet de avatar. Similar, punctele feței urmărite permit software-ului să poziționeze adecvat accesoriile animate, cum ar fi ochelarii de soare pentru ochi. În acest caz, imaginea utilizatorului este doar modificată, nu înlocuită cu totul.

Software-ul Logitech Video Effects se poate activa cu doar un click printr-un buton din fereastra camerei web. Când este activat, se deschide o a doua fereastră cu toate avatarurile și accesoriile disponibile. Prin selectarea unui avatar sau a unui accesoriu, imaginea video a utilizatorului este transformată în personajul respectiv '“ indiferent de programul folosit pentru conversația video. Fereastra software-ului poate fi lăsată deschisă în background fiind ușor să închizi și să deschizi software-ul sau să schimbi avatarului în mijlocul conversației. Cu doar un singur click, din fereastra software-ului Logitech Video se poate ajunge la website-ul Logitech de unde se pot downloada avataruri sau accesorii.

Preț și disponibilitate
Software-ul Logitech Video Effects este disponibil împreună cu camera web Logitech QuickCam Fusion din luna august în SUA și Europa. Software-ul este parte din pachetul în care se vinde camera.

Înființată în 1981, Logitech proiectează, produce și comercializează componente periferice pentru calculator ce permit clienților să lucreze, să se joace și să comunice eficient în lumea digitală. Având sediul corporației prin sucursala din Fremont, California, SUA și sediile regionale prin sucursalele locale din Elveția, Taiwan și Hong Kong, Logitech International este o companie publică elvețiana cotată la Bursa din Elveția (LOGN) și pe piața extrabursieră Nasdaq din SUA (LOGI). Compania are unități de producție și birouri în principalele orașe din America de Nord, Europa și Asia Pacifica.